Zonnepanelen, verzekeren met een opstal- of inboedelverzekering?

Het is de toekomst van onze energie: zonnepanelen. Steeds meer mensen plaatsen vandaag de dag zonnepanelen op hun dak voor het opwekken van eigen energie. Grote vraag is, vallen ze onder uw woonverzekering? Wij leggen het voor u uit.

Opstalverzekering voor zonnepanelen

Bij het hebben van een koophuis is het zeer verstandig om een opstalverzekering af te sluiten voor eventuele schades aan uw huis. Deze verzekering vergoedt immers schade aan alles wat aan uw huis vastzit. Mocht u een huis hebben met een plat dak, dan kan het zo zijn dat de zonnepanelen los op het dak staan. Hierdoor vallen ze niet bij iedere verzekeraar onder de opstalverzekering.

Wilt u de zonnepanelen onderbrengen bij uw opstalverzekering? controleer dan altijd goed de polisvoorwaarden van uw verzekering. In de meeste gevallen dient u de zonnepanelen namelijk aan uw huis te bevestigen. Voor meer vragen kunt u terecht bij onze adviseurs.

Bij een huurwoning alleen op uw inboedelverzekering

Als u een huis huurt, hoeft u niet zelf de opstalverzekering te regelen. U kunt de zonnepanelen dan meeverzekeren op uw inboedelverzekering onder het ‘huurdersbelang’. Hiermee verzekerd u alle verbeteringen aan uw huis die u zelf heeft aangebracht. Het maakt hierbij niet uit of u een plat dak heeft of niet.

Mocht u nog op zoek zijn naar een goede inboedel- of opstalverzekering, of wilt u zonnepanelen plaatsen op uw woning? neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons contacteren via 0186 60 72 68 of ons mailen.

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter