Ziekenhuisbezoek in het buitenland, wat dekt je verzekering?

Wanneer je in het buitenland op vakantie gaat dan ga je er niet vanuit dat je in het ziekenhuis belandt. Maar wanneer dit wel gebeurt dan wil je niet zelf voor de kosten opdraaien. Je basiszorgverzekering dekt ziekenhuiskosten in het buitenland, maar niet alle kosten zijn gedekt. Wij leggen je uit wat wel en niet gedekt is.

Zorgverzekering

Je Nederlandse basiszorgverzekering dekt kosten voor ziekenhuisbezoek in het buitenland, maar wel de Nederlandse tarieven. Vallen de kosten van jouw ziekenhuisbezoek in het buitenland hoger uit dan dat ze in Nederland zouden doen, dan betaal je zelf het verschil. In landen als Spanje, Turkije en Griekenland komt het geregeld voor dat je naar een privékliniek wordt gebracht na een ongeval. Hier liggen de kosten vaak een stuk hoger. Het risico dat je deze kosten moet betalen kun je wel afdekken met een reisverzekering.

Geneeskundige kosten

Als je het risico op medische / geneeskundige kosten in het buitenland goed wilt verzekeren dan heb je twee opties.

  1. Een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten. Als je op dit moment al een doorlopende reisverzekering hebt, controleer dan of geneeskundige kosten ook gedekt zijn. Vaak is dit een aanvullende dekking.
  2. Het is ook mogelijk om bij je basiszorgverzekering een aanvullende zorgverzekering af te sluiten die volledige dekking biedt tegen geneeskundige kosten in het buitenland. Dit kun je echter niet het hele jaar door veranderen. Je sluit je zorgverzekering af voor een heel kalenderjaar, in november en december kun je je zorgverzekering wijzigen.

Zelf vergelijken of telefonisch advies

Wil je je geneeskundige kosten verzekeren voordat je op vakantie gaat? Via onze website kun je online reisverzekeringen vergelijken. Je kunt kiezen voor een eenmalige kortlopende reisverzekering. Als je vaker op reis gaat dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Wil je graag advies van één van onze medewerkers? Naam dan telefonisch contact op via ons nummer 0186-607268, wij staan je graag ter woord.

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter