Zet uw schadevrije jaren slim in

Wist u dat het mogelijk is om te schuiven met schadevrije jaren indien u meerdere motorrijtuigen heeft of hebt gehad? U kunt dus de schadevrije jaren van uw motorverzekering overzetten naar uw autoverzekering of andersom. Dit omdat schadevrije jaren altijd op uw naam staan. Zolang de schadevrije jaren nog vastzitten aan een verzekering kunt er echter nog niet aankomen.

Korting krijgen door het schuiven met schadevrije jaren

Indien u een oude motor of auto heeft waar u slechts een enkele keer mee rijdt is het misschien handig de opgebouwde schadevrije jaren over te zetten naar het voertuig waar u het meest mee rijdt. Hierdoor heeft u recht op korting op uw premie en stijgt de premie van de verzekering waar u de schadevrije jaren vanaf haalt slechts met een paar euro.

Zijn uw schadevrije jaren nog geldig/beschikbaar?

Heeft u het afgelopen jaar uw auto- of motorverzekering beëindigd en de schadevrije jaren nog niet overgezet op een andere verzekering? Wacht hier dan niet te lang mee. Uw schadevrije jaren blijven drie jaar na het beëindigen van uw verzekering geldig. Verzekeraars zijn verplicht om u te informeren over de door u opgebouwde schadevrije jaren. Deze kunt u terugvinden op uw polisblad.

Hoe kunt u schadevrije jaren overzetten?

U dient een schriftelijk verzoek neer te leggen bij uw verzekeraar. U kunt er ook voor kiezen om na een online vergelijk van verzekeringen een nieuwe verzekering te kiezen en over te stappen. Na het opzeggen van de huidige verzekering komen ook automatisch uw schadevrije jaren vrij. Hierna kunt u dan zelf beslissen waar en hoe de schadevrije jaren ondergebracht dienen te worden.

Wilt u meer informatie m.b.t. uw schadevrije jaren of uw autoverzekering ? Informeer dan geheel vrijblijvend bij onze adviseurs. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur via: 0186 60 72 68. U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.

Deel dit bericht:
Facebooktwittergoogle_plusmail
Volg ons:
Facebooktwittergoogle_plus