Woekerpolis weer helemaal terug

De afgelopen dagen lijkt de woekerpolis weer helemaal terug. Niet als nieuw verkochte verzekering, maar in het nieuws. Tros Radar besteedde er nog maar eens veel aandacht aan in haar uitzending van maandag. En nu blijkt dat het klachteninstituut voor de financiële dienstverlening (Kifid) een uitspraak heeft gedaan over onrechtmatige verborgen kosten in een beleggingsverzekering van Nationale Nederlanden. Deskundigen stellen dat deze uitspraak kan leiden tot een totale claim bij NN van meer dan 2,5 miljard euro.

Bij Radar draaide het om de activiteiten van verzekeraars om het woekerpolisprobleem op te lossen. Veel te weinig, veel te langzaam, was de insteek. Vooral mensen met een behoorlijke overlijdensrisicodekking in hun polis zien kun polis opgegeten worden door de hoge premie voor die dekking. Alleen kunnen mensen met gezondheidsproblemen de dekking lang niet altijd opzeggen en elders veel goedkoper afsluiten. Die zitten daardoor vast aan deze veel te dure dekking.

Ook de Autoriteit Financiële Markten (AFM) doet een duit in het zakje. De toezichthouder stelt helder dat consumenten, adviseurs én verzekeraars allemaal hun aandacht bij de afwikkeling van de woekerpolissen moeten houden.

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter