Wie zijn er verzekerd op je aansprakelijkheidsverzekering?

Veel verzekeringen kun je voor jezelf afsluiten, maar er zijn ook een aantal verzekeringen waarbij het van belang is dat je je gezinssamenstelling doorgeeft. Eén van deze verzekeringen is de aansprakelijkheidsverzekering, we leggen je graag uit waarom het belangrijk is dat je gezinssamenstelling bekend is en wie er dan verzekerd zijn.

Gezinssamenstelling

Als je via Verzekeringen-Online online je aansprakelijkheidsverzekeringen gaat vergelijken dan vragen wij je om je gezinssamenstelling in te vullen. Hierbij heb je vier keuzemogelijkheden die voor zich spreken:

  • alleenstaande;
  • alleenstaande met kinderen;
  • samenwonend;
  • gezin.

Deze vraag stellen we niet voor niets. Het is namelijk belangrijk voor je dekking én het bepaalt de premie die je moet betalen voor je aansprakelijkheidsverzekering.

Gezinssamenstelling bepaalt wie er verzekerd zijn

Door aan te geven hoe je gezinssamenstelling eruit ziet geef je ook aan wie er verzekerd zijn op een aansprakelijkheidsverzekering. Je hoeft dus maar één aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor alle personen in je huishouden. Wel zo makkelijk. Het is om deze reden erg belangrijk dat wanneer de samenstelling van je gezin wijzigt door bijvoorbeeld een geboorte, dat je de wijziging direct doorgeeft. Zo weet je zeker dat iedereen gebruik kan maken van de aansprakelijkheidverzekering.

Als je alleenstaand bent en geen kinderen hebt dan is het simpel. De verzekering is geldig voor jou maar daarnaast ook voor logés en personen die in jouw huis werken zoals een oppas of schoonmaakster. De schade mag in het geval van een logé niet onder een andere verzekering vallen, dan moet die verzekering worden aangesproken.

Als je alleenstaand bent met kinderen dan ben jezelf verzekerd en ook logés en mensen die bij jouw thuis werken zijn verzekerd. Daarnaast zijn ook je minderjarige kinderen en andere inwoners die tot het gezin behoren verzekerd, bijvoorbeeld ouders of opa’s en oma’s.

Als je samen met je partner in een woning woont zonder kinderen dan zijn jullie allebei verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering. Wat wel van belang is is dat jullie getrouwd zijn of geregistreerde partners zijn. Daarnaast zijn ook andere inwonenden die tot het gezin behoren en in huis werkend personeel verzekerd.

Een gezin met kinderen heeft dezelfde dekking als samenwonenden zonder kinderen mat als logische toevoeging dat in dit geval minderjarige kinderen verzekerd zijn.

Aansprakelijkheidsverzekering via Verzekeringen-Online

Via onze website kun je online aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars en de verzekering selecteren die het best bij jou past. Als je een verzekering hebt gevonden dan kun je deze online afsluiten, je bent dan direct verzekerd. Heb je vragen? Dan kun je ook altijd even contact opnemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag!

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter