Wat kost een bromfietsverzekering? Hier vind je het antwoord.

Je hebt zojuist een bromfiets aangeschaft of voor je zestiende verjaardag een scooter gekregen. Je wilt dus zonder zorgen de weg op en het voertuig voor de deur kunnen parkeren. Zorg in eerste instantie voor stevige sloten en daarnaast is het belangrijk om een goede verzekering af te sluiten. Een verzekering beschermt jou namelijk tegen aanzienlijk hoge kosten bij schade of diefstal. Zorg dus voor een goede verzekering tegen een scherpe prijs. Wat is eigenlijk de maandelijkse premie voor een bromfietsverzekering?

De voordelen van een bromfietsverzekering

Een nieuwe bromfiets of scooter wil je verzekeren tegen schade. Schade van weersinvloeden, zoals omgevallen bomen, tot aan schade toegebracht door jezelf, omdat je per ongeluk tegen een geparkeerde auto aan schuurde. In de wet is vastgesteld dat iedere eigenaar van een motorvoertuig minimaal een WA-verzekering moet afsluiten. In het geval dat jij schade bij iemand berokkent, kun je een beroep doen op je verzekeringsmaatschappij. Als je een gloednieuwe scooter hebt, kun je een all-riskverzekering afsluiten. Je bent zo verzekerd tegen alle schade aan jezelf, andere passagiers en de voertuigen.

De kosten voor de verzekering

Maandelijks ben je gemiddeld 10 euro kwijt aan een bromfietsverzekering. Dit is echter een ruwe schatting, aangezien de hoogte van de premie afhankelijk is van een aantal factoren. Er wordt gekeken naar:

  • het type brommer
  • het bouwjaar
  • de woonplaats
  • je leeftijd
  • de schadevrije jaren

Bepaalde merken van scooters en bromfietsen zijn duurder dan andere, waardoor ze automatisch geliefder zijn bij dieven. Het kan zijn dat de maandelijkse lasten iets hoger uitvallen. Ook betaal je meer premie over een nieuwe snorfiets dan over een ouder model. Om exact te berekenen hoeveel je kwijt bent per maand aan je bromfietsverzekering, kun je gebruikmaken van de vergelijkingstool. Vul je gegevens in, zoals het kenteken van de bromfiets en je woonplaats, en wacht op de matches die de machine vindt op basis van jouw voorkeuren. Er zit altijd een geschikte bromfietsverzekering tussen de resultaten.

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter