Wat is huurdersbelang?

Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht in Nederland, maar het is wel handig om deze verzekering te hebben. Heb je een huurhuis? Denk dan aan ook het huurdersbelang. Dit is een onderdeel van de inboedelverzekering. Hierbij is de schade gedekt aan aanpassingen van de huurwoning die jezelf hebt gedaan (of hebt laten doen). De verhuurder is hier namelijk niet voor verzekerd.

Waarde

Heb je aanpassingen gedaan aan je huurwoning? Dan is het zeker een goed idee om deze mee te verzekeren op je inboedelverzekering. De verzekerde waarde hangt dan natuurlijk af van wat je wilt verzekeren. Verzekeraars hanteren namelijk een maximum bedrag bij schade. Voor een basis inboedelverzekering is dit bedrag doorgaans €10.000,-. Bij een uitgebreide verzekering kan dit oplopen tot €20.000,-. Een fors verschil dus, het is daarom belangrijk om de aanpassingen in je huurwoning goed te berekenen zodat je niet onderverzekerd bent. Check ook de poliswaarden en kom niet voor verassingen te staan.

Voorbeeld

Stel je voor, die oude keuken in je huurhuis kan echt niet meer. Je besluit om een nieuwe keuken te plaatsen met alles erop en eraan. Eindelijk een vaatwasser! Dan ontstaat er door lekkage een schade aan de nieuwe keuken. Dit is niet gedekt op de opstalverzekering van de verhuurder. Want bij het plaatsen van de keuken zijn er nieuwe leidingen gelegd. Een inboedelverzekering inclusief huurdersbelang biedt hierbij de oplossing.

Verhuizen

Over smaak valt niet te twisten, zelfs over je mooie nieuwe keuken zijn de meningen verdeeld. Dit kan een probleem worden wanneer je besluit te verhuizen. Als de nieuwe huurder de keuken niet wil hebben zal je deze zelf moeten laten verwijderen. Je draait hierbij dus ook op voor de kosten. Bedenk dit dus goed voordat je aanpassingen gaat doen aan een huurwoning.

Inboedelverzekering

Ben jij op zoek naar een verzekering voor je inboedel? Via deze website kun je online je inboedelverzekering vergelijken en afsluiten. Maak een vergelijking en kies zelf de verzekering die het beste bij jou past.

 

 

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter