Wat heb je aan een reisverzekering?

Als je op vakantie gaat dan kunnen zich onverwachte gebeurtenissen voordoen. Je tas kan gestolen worden, je bagage kan verloren gaan of je kan ziek worden tijdens je vakantie. Je kunt een reisverzekering afsluiten om jezelf in te dekken tegen kosten van onverwachtse gebeurtenissen als deze. Wat je precies aan een reisverzekering hebt en wat er vergoed kan worden door een reisverzekering lees je hier.

Een reisverzekering voor onvoorziene gebeurtenissen

Je kan van tevoren niet zeggen welke schades je oploopt tijdens een vakantie, het is ook lastig om dit in te schatten. In het buitenland loop je meer en andere risico’s dan in Nederland. Nederlanders krijgen in het buitenland eerder een voedselinfectie door bijvoorbeeld ander eten. Of tropisch weer dat je vliegtuig verhindert om te vertrekken, onvoorspelbaar en het komt niet zo snel voor in Nederland. Tegen dit soort risico’s, onvoorziene gebeurtenissen genoemd, kun je je verzekeren.

Wat dekt een standaard reisverzekering?

Een reisverzekering kan je verzekeren tegen bijvoorbeeld materiële schade. Als je spullen meeneemt op vakantie en je verliest deze of ze raken beschadigd dan is dit meestal gedekt op je reisverzekering. Een reisverzekering bestaat uit een basis reisverzekering die je kunt aanvullen met extra dekkingen. Deze aanvullende of extra dekkingen zijn vaak erg belangrijk.

Aanvullende dekkingen

Bijzondere (winter)sporten

Veel mensen doen op vakantie andere sporten dan ze gewend zijn. Vaak denkt men hier van tevoren niet over na en doet zich de mogelijkheid voor om bijvoorbeeld een berg te beklimmen of parachute te springen. Andere mensen plannen vakanties speciaal om bijvoorbeeld te gaan diepzeeduiken of paragliden. Ook voor wintersport heb je een speciale dekking nodig. Als je bijzondere sporten wilt doen tijdens uw vakantie denk er dan aan dat je mogelijk onvoldoende verzekerd bent. Je kunt hier een dekking voor nemen op je reisverzekering.

Medische kosten

Het kan zijn dat je door bijvoorbeeld ziekte medische hulp nodig hebt in het buitenland. Dit is niet altijd gedekt op je (aanvullende) zorgverzekering. Vaak is het zo dat je verzekerd bent voor de behandeling tegen het Nederlandse tarief. Is de behandeling in het buitenland duurder? Dan moet je zelf het verschil betalen. Dit kan hoog oplopen. Controleer dus goed de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Met een aanvullende dekking voor medische kosten ben je goed verzekerd als je medische hulp nodig hebt in het buitenland.

Ongevallen

Als je een ongevallendekking afsluit op je reisverzekering dan krijg je een vaste vergoeding bij blijvende invaliditeit of overlijden als dit wordt veroorzaakt door de in de polisvoorwaarden genoemde gebeurtenissen.

Dekkingsgebied

De meeste reisverzekeringen zijn alleen in Europa geldig. Controleer het dekkingsgebied van je reisverzekering en kijk of je op jouw bestemming dekking hebt. Ga je buiten Europa op vakantie? Dan is de kans groot dat je je sowieso aanvullende moet verzekeren met werelddekking.

Geld- en reischeques

Geld- en reischeques zijn vaak niet of tot een gelimiteerd bedrag verzekerd op je standaard reisverzekering. Om dit beter te verzekeren kan je ook een aanvullende dekking nemen.

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter