Wat dekt de autoverzekering bij stormschade?

Na een aantal mooie dagen in de nog prille lente hebben we onlangs te maken gehad met wat onstuimig weer. Zeker op Bevrijdingsdag heeft dit voor de nodige schade gezorgd, niet zo verwonderlijk want er zijn windsnelheden gemeten tot 100 kilometer per uur. Auto’s kunnen hierdoor ook schade oplopen door bijvoorbeeld vallende takken of dakpannen. Wat dekt de autoverzekering eigenlijk bij stormschade? In dit artikel geven we daar antwoord op.

Wat is een storm?

Volgens Weeronline is er sprake van storm als de gemiddelde windsnelheid een snelheid bereikt van 75 kilometer per uur in een tijdsbestek van tien minuten. Deze snelheid staat gelijk aan windkracht 9 op de schaal van Beaufort. Dit geeft dus de gemiddelde windsnelheid aan, vaak zijn er windstoten die een stuk hoger liggen. Windstoten worden daarom altijd uitgedrukt in kilometer per uur aangezien het geen gemiddelde is. Verzekeraars spreken al van storm bij windkracht 7 op de schaal van Beaufort, waarbij de gemiddelde windsnelheid 50 kilometer per uur is. Dit is belangrijk om te weten want als je stormschade claimt dan zoekt de verzekeraar uit of er echt sprake was van storm.

Is stormschade gedekt?

Schade door storm is niet altijd gedekt op je autoverzekering. Een verzekering met alleen WA-dekking dekt alleen de schade die door jou is toegebracht aan anderen. Stormschade aan je eigen auto valt dan niet onder de dekking. Dit kan echter wel het geval zijn bij een autoverzekering met WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco. Lees hiervoor de polisvoorwaarden goed door om te zien hoe de verzekeraar omgaat met stormschades. Het kan namelijk voorkomen dat het claimen van stormschades gevolgen heeft voor de premie die je betaalt. Daarnaast heb je in de meeste gevallen ook te maken met een eigen risico. Dit bedrag betaal je dus zelf bij het claimen van een schade, bedenk daarom goed of je de stormschade gaat verhalen op je autoverzekering.

Ben je op zoek naar een autoverzekering die schade dekt? Gebruik dan onze autoverzekeringen vergelijker en zoek de goedkoopste verzekering. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers, zij helpen je graag verder. 

 

 

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter