Wat beïnvloed de premie van uw autoverzekering?

Als autobezitter bent u verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. En natuurlijk wilt u de laagst mogelijke premie betalen. Maar toch zijn er mensen die altijd net iets minder of juist iets meer moeten betalen als u. De reden hiervoor zit hem in verschillende factoren waarop de premie van uw autoverzekering wordt berekent. Deze verschillen altijd per persoon. Graag leggen wij deze factoren aan u uit in dit artikel.

Uw schadevrije jaren

De meest belangrijke factor is het aantal schadevrije jaren die u heeft opgebouwd. Ieder gereden jaar zonder schade resulteert in korting op uw premie. Dit wordt toegepast via de bonusmalusladder wat ook wel no claim-korting wordt genoemd. Hoe meer schadevrije jaren hoe hoger de premiekorting. Indien u schade heeft en de schuld niet bij u licht dan blijven uw schadevrije jaren intact. Heeft u wel schuld bij de schade dan valt u 5 schadevrije jaren terug per schade geval. Maakt u meerdere schades per jaar of raakt uw schadevrije jaren in de min dan zult u meer premie moeten betalen.

Uw leeftijd

Jongere bestuurders jonger dan 24 jaar en oudere bestuurders vanaf 60 jaar betalen meer premie. Dit omdat deze 2 groepen gemiddeld meer schade rijden dan de groep daartussenin. De hoogte van de premie verschild echter wel per verzekeraar, vergelijk dus goed uw autoverzekering.

Uw postcode en huisnummer

Een nog redelijk onbekende factor is uw postcode in combinatie met het huisnummer. Hoe drukker de regio is waar u woont hoe meer kans er is op schade. Dit is dan ook de reden dat u meer premie betaald in de stad dan wanneer u bijvoorbeeld op het platteland woont. Wilt u een goedkopere premie? Dan kunt u beter in het noorden wonen dan in een stad als Rotterdam of Amsterdam.

Het aantal kilometers

Het aantal kilometers dat u rijdt, ook wel kilometrage genoemd draagt ook bij aan de hoogte van uw premie. Als u meer kilometers rijdt is de kans op schade immers hoger. Indien u meer dan 7.500 kilometer per jaar aflegt zal uw premie iets hoger zijn als daaronder.

Type auto

Hoe zwaarder en sneller uw auto des te meer schade kan uw auto aanrichten bij een ongeval. Auto’s met een hogere hoeveelheid PK’s en gewicht zijn dus duurder om te verzekeren.

Soort dekking

Een factor die u zelf in de hand heeft is het type dekking wat u kiest voor uw autoverzekering. De goedkoopste dekking is de verplichte WA-dekking. Deze dekking kunt u ook uitbreiden naar een WA+ dekking of een allrisk dekking. Houdt hierbij wel rekening met de leeftijd van uw auto. Een nieuwe auto kunt u beter allrisk verzekeringen, en een auto ouder dan 10 jaar is meer geschikt voor een WA-verzekering.

Bent u nog op zoek naar een autoverzekering die perfect bij u past? Bij ons kunt u heel gemakkelijk motorverzekeringen online vergelijken. Ook kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met één van onze adviseurs. U kunt ons contacteren via 0186 60 72 68 of ons mailen.

Deel dit bericht:
Facebooktwittergoogle_plusmail
Volg ons:
Facebooktwittergoogle_plus