WAM-Verzekering, wat houdt deze verzekering in?

Als je in het bezit bent van een auto, motor, scooter, bromfiets of snorfiets dan ben je verplicht om een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor je motorvoertuig af te sluiten, oftewel: een WAM-verzekering. De WAM-verzekering kun je bij vrijwel iedere verzekeraar afsluiten. Het betreft dan de autoverzekering met WA-dekking, of de bromfietsverzekering met WA-dekking, en zo voort.

Waarvoor dient de WAM-verzekering?

De WAM-verzekering dekt in de meeste gevallen de schade die jij met je motorrijtuig toebrengt. Als je bijvoorbeeld met je auto tegen een andere auto aanbotst dan is de schade die je aan de andere auto veroorzaakt, plus eventueel schade aan de inzittenden, gedekt. Schade aan je eigen motorrijtuig is niet gedekt met de WAM-verzekering.

Een WAM-verzekering moet je afsluiten wanneer je eigenaar bent van een:

  • auto;
  • motor;
  • scooter;
  • bromfiets;
  • snorfiets
  • kenteken van een motorrijtuig dat op jouw naam geregistreerd staat.

De verzekering dient te zijn afgesloten vanaf de dag dat het motorrijtuig bij het RDW op jouw naam geregistreerd staat.

Het is belangrijk dat je tijdig de verzekering afsluit. Wanneer je geen WAM-verzekering hebt op het moment dat het voertuig op jouw naam staat, kan dit leiden tot een boete. Niet alleen als je wordt aangehouden, het RDW voert ook zelf controles uit die kunnen leiden tot post van het Centraal Juridisch Incasso Bureau.

Schorsen

Als je van plan bent om langere tijd geen gebruik te maken van het voertuig waarvoor je de WAM-verzekering hebt afgesloten, dan kun je het motorrijtuig laten schorsen. Je kunt ervoor kiezen om de verzekering dan op te schorten. De verzekering wordt als het ware op pauze gezet, wanneer je het voertuig weer gaat gebruiken kun je de verzekering weer starten.

Het voordeel van het opschorten van je verzekering is dat je schadevrije jaren langer geldig blijven dan wanneer je je verzekering opzegt.

Hoe sluit ik een WAM-verzekering af

Je kunt je WAM-verzekering zelf eenvoudig online afsluiten. Bij Verzekeringen-Online kun je eerst meerdere verzekeraars vergelijken. Zo kun je vaak flink besparen op de premie van je verzekering. Je kunt elk soort motorrijtuig verzekeren via onze website. Kijk hiervoor in ons overzicht van particuliere verzekeringen.

Wanneer je een vergelijking hebt gemaakt op basis van de gegevens van jouw motorrijtuig krijg je een overzicht met verzekeringen. Je kunt hier de premies en polisvoorwaarden bekijken. Heb je een goede verzekering gevonden? Dan kun je deze direct online afsluiten. Binnen enkele minuten heb jij jouw voertuig verzekerd!

Hulp bij het afsluiten van de WAM-verzekering

Vind je het lastig om de WAM-verzekering online af te sluiten? Dan kun je altijd telefonisch contact opnemen met één van onze medewerkers. Zij helpen je graag bij het afsluiten van de WAM-verzekering van jouw motorrijtuig, ze geven je advies en zorgen dat jouw motorrijtuig goed verzekerd is tegen een scherpe premie.

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter