Waarom levensverzekering?

De term levensverzekering ken je wel. Maar misschien vraag je jezelf af waarom je een levensverzekering moet afsluiten. Of misschien moet je een levensverzekering afsluiten maar weet je niet precies wat het inhoudt. Ben je op zoek naar meer informatie? Verstandig! Wij leggen uit waarom je een levensverzekering kan afsluiten.

Een levensverzekering kan op twee momenten geld uitkeren:

  • bij overlijden;
  • op een vooraf afgesproken moment.

Een levensverzekering wordt gebruikt om een kapitaal op te bouwen. Dit kapitaal kan je dan in de toekomst inzetten voor een bepaald doel. Redenen waarom mensen een levensverzekering afsluiten zijn onder meer:

  • om een hypotheek af te lossen;
  • om te sparen als aanvulling voor het pensioen;
  • voor de studie van kinderen;
  • een inkomensaanvulling voor je nabestaanden als jij overlijdt.

In ieder geval sluit je een levensverzekering dus af om op een later tijdstip een bepaald geldbedrag te krijgen óf om een geldbedrag vrij te laten komen bij jouw overlijden. Bijvoorbeeld voor de aflossing van je hypotheek, zodat je nabestaanden geen financiële problemen krijgen.

Vormen van levensverzekering

Er zijn veel vormen van levensverzekeringen.

Overlijdensrisicoverzekering

De overlijdensrisicoverzekering keert een geldbedrag uit wanneer je komt te overlijden binnen de looptijd van je verzekering. Deze verzekering wordt vaak gekoppeld aan een hypotheek. Zo weet de hypotheekverstrekker zeker dat wanneer jij komt te overlijden ze de lening wel terugbetaald krijgen.

Kapitaalverzekering

De kapitaalverzekering keert een geldbedrag in één keer uit. De kapitaalverzekering wordt vaak samen met een hypotheek afgesloten. Ze kunnen het geldbedrag dat wordt uitgekeerd dan gebruiken om hun hypotheekschuld (deels) af te lossen. Vormen van een kapitaalverzekering zijn de spaarverzekering, beleggingsverzekering en de gemengde verzekering.

Renteverzekering

Een renteverzekering keert periodiek een bedrag uit. Dit kan zijn in de vorm van een lijfrente-uitkering. De renteverzekering wordt vaak gekozen om te gebruiken voor de aanvulling van het pensioen.

 

 

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter