Verzekeringen voor een caravan

Eindelijk! De zomer komt er weer aan, dat betekent voor veel Nederlanders dat de caravan uit de stalling wordt gehaald. Heb jij al plannen? Mooie ritten over de Route de Soleil? La dolce vita ervaren aan het Gardameer? Of een koude cerveza in een Spaanse badplaats? Genoeg mogelijkheden in ieder geval. Heerlijk om alvast weg te dagdromen over de komende vakantie maar heb je ook al aan de verzekeringen gedacht? Dan kan je pas echt onbezorgd op pad. Hoe ben je verzekerd als je op vakantie gaat met de caravan? Lees snel verder.

Standaard WA verzekerd

Een caravan of aanhanger is standaard meeverzekerd op de W.A.-dekking van een autoverzekering. De dekking van de autoverzekering is hierbij niet belangrijk, ook bij een Volledig Casco dekking is de caravan of aanhanger alleen W.A. verzekerd. Hierdoor ben je alleen verzekerd voor de schade die aan een ander wordt toegebracht. Wanneer je dus betrokken raakt bij een ongeval dan is de eigen caravan niet meeverzekerd en dien je de schade zelf te betalen.

Caravanverzekering

Omdat schade aan je caravan niet meeverzekerd is bij je autoverzekering kan het handig zijn om een aparte caravanverzekering af te sluiten. In dat geval is de caravan verzekerd voor schade in het verkeer maar ook voor schade die op de camping wordt veroorzaakt. Bijvoorbeeld bij stormschade of als iemand tegen de caravan aanrijdt. De precieze dekking vind je terug in de voorwaarden van je verzekeraar, lees deze altijd even door.

Groene kaart

Een caravan met een gewicht van meer dan 750 kilo (inclusief belading) heeft een apart kentekenbewijs nodig en een aparte kentekenplaat. Is de caravan lichter dan 750 kilo dan mag het de weg op met een witte kentekenplaat, met het kenteken van de auto. Het is dan wel belangrijk om duidelijk een NL-sticker op de caravan te plakken.

Ben je op zoek naar een verzekering voor je caravan? Via deze website kun je online caravanverzekeringen vergelijken. Heb je de ideale caravanverzekering gevonden? Dan kun je deze direct online afsluiten. Wanneer je er niet uit komt kun je altijd even contact opnemen met onze medewerkers, zij helpen je graag verder!

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter