Verzekeringen en verkeersveiligheid voor uw kind

Als uw kind voor het eerst zelf gaat deelnemen aan het verkeer houdt u uw hart vast. Het is verstandig om verkeersveiligheid al vroeg onder de aandacht te brengen bij uw kind. Wijs uw kind op het gedrag van automobilisten, fietsers en voetgangers, leer hem de verkeersregels en geef zelf steeds het goede voorbeeld.

Geen smartphone op de fiets

En van de grootste problemen in het hedendaagse verkeer is dat jongen tussen de 12 en 18 jaar veelvuldig gebruik maken van hun smartphone tijdens het fietsen. Meer dan 77% om precies te zijn volgens het onderzoek van VVN. Bij 1 op de 5 fietsongevallen speelt smartphonegebruik een rol. Spreek daarom altijd het volgende met uw kind af:

• Stap af voor het gebruik van de smartphone.

• Zet de telefoon onderweg op stil, zodat uw kind niet afgeleid kan raken.

• Als uw kind muziek wil luisteren, doe dan één oordopje in.

Houdt rekening met kinderen op straat

Indien u in een woonwijk rijdt als automobilist dient u altijd alert te zijn op buiten spelende kinderen/jeugd. Rij altijd langzaam en overschrijd nooit de maximum snelheid. Wees extra waakzaam als de scholen na de vakantie weer beginnen. In de eerste weken na de zomervakantie vinden er ruim 30% meer ongevallen plaats dan in de rest van het jaar.

Kinderen het meest kwetsbaar in het verkeer

Het is een feit dat kinderen in het verkeer kwetsbaarder zijn omdat ze minder verkeersvaardig zijn en als voetganger of fietser participeren. De leeftijd van 10-14 jaar vormt het grootste risico aangezien deze groep op die leeftijd aan het verkeer gaat deelnemen.

Ongevallenverzekering

Als uw kind bij een ongeval lichamelijk letsel oploopt, kan dat enorme gevolgen hebben voor de rest van zijn leven. Bovendien kunt u voor hoge kosten komen te staan, bijvoorbeeld als er aanpassingen in uw woning nodig zijn. Een ongevallenverzekering kan dan uitkomst bieden. Voor een automobilist is een goede autoverzekering een aansprakelijkheidsverzekering weer cruciaal.

Wilt u meer informatie m.b.t. een ongevallenverzekering of aansprakelijkheidsverzekering ? Informeer dan geheel vrijblijvend bij onze adviseurs. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur via: 0186 60 72 68. U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.

Deel dit bericht:
Facebooktwittergoogle_plusmail
Volg ons:
Facebooktwittergoogle_plus