Verkeerd getankt! Wat nu?

Het overkomt iedereen weleens. U bent er niet helemaal bij met uw hoofd en voor u het weet heeft u de verkeerde brandstof getankt. Wat moet u doen indien u de verkeerde brandstof heeft getankt? Wij leggen het uit.

Benzine in een dieselmotor

benzine in een dieselauto het komt vaak voor. Andersom zal niet zo snel gebeuren aangezien de dieselslag niet in een benzineauto past. Voor een oudere dieselmotor zijn de gevolgen minder groot als voor een nieuwe dieselmotor met elektronische regeling.

Pechhulp inschakelen!

Wat u absoluut niet mag doen bij het tanken van een verkeerde brandstof is wegrijden. Dit zorgt er namelijk voor dat de brandstof in het hele systeem van de auto komt wat tot veel schade leidt. Dit gebeurd al zodra u de auto start. Het beste is om direct de alarmcentrale van uw verzekering te bellen. Die regelen iemand die uw tank komt leegpompen zodat de juiste brandstof er weer in kan.

Rijden met verkeerde brandstof

U bent er niet op tijd achter gekomen dat u de verkeerde brandstof heeft getankt en u bent gaan rijden. Helaas loopt uw auto dan flinke schade op en zal hij waarschijnlijk ook niet meer verder kunnen rijden. U zult uw auto moeten laten wegslepen en de reparatie kan aardig in de papieren lopen. Een goede autoverzekering met uitgebreide dekking is hierbij cruciaal.

Verkeerde brandstof in het buitenland

Het tanken van een verkeerde brandstof gaat door onduidelijkheid met name in het buitenland mis. De brandstof heeft een andere kleur of naam en dat maakt het al snel verwarrend. Als u dan ook in een gehuurde auto rijdt is de vergissing nog sneller gemaakt. Het is mogelijk om gebruikt te maken van verschillende brandstofwijzer apps. Een voorbeeld daarvan is AdBlue.

Pechhulp en schade door verkeerde brandstof

De kosten voor het inschakelen van de alarmcentrale hangt af van hoe u verzekerd bent. Indien u niet verzekerd bent voor pechhulp draait u op voor de kosten. Indien u Allrisk verzekerd bent hoeft u zich geen zorgen te maken over pechhulp of de geleden schade.
Het claimen van deze schade heeft uiteraard wel gevolgen voor uw schadevrije jaren. Een beperkt cascoverzekering of een WA-verzekering geven geen dekking voor een schade als deze.

Wilt u meer informatie m.b.t. pechhulp of een autoverzekering ? Informeer dan geheel vrijblijvend bij onze adviseurs. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur via: 0186 60 72 68. U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.

Deel dit bericht:
Facebooktwittergoogle_plusmail
Volg ons:
Facebooktwittergoogle_plus