Vergoedt mijn reisverzekering de risico’s van het huren van een scooter tijdens mijn vakantie?

Het komt vaak voor dat mensen tijdens de vakantie een scooter of brommer huren. In Nederland sluit je een bromfietsverzekering af wanneer je zo’n voertuig koopt. Maar dat doe je natuurlijk niet voor een paar dagen op een gehuurde scooter tijdens je vakantie. Dekt je reisverzekering dan dit risico?

Reisverzekering dekt risico’s bromfietsen niet

De risico’s die je loopt wanneer je tijdens je vakantie een bromfiets huurt zijn niet standaard verzekerd met een reisverzekering. Overigens ook niet als je in Nederland een bromfietsverzekering hebt afgesloten, deze is alleen geldig voor je eigen bromfiets. Wel is het vaak mogelijk om bij de verhuurder een (bromfiets)verzekering af te sluiten, vaak is dit zelfs verplicht.

Wanneer je een ongeluk krijgt met je bromfiets is het wel mogelijk dat een reisverzekering medische kosten vergoedt.

Medische kosten in het buitenland

Wanneer je de juiste dekking hebt dan vergoedt je reisverzekering medische kosten die je in het buitenland maakt. Zijn deze dan niet gedekt op je zorgverzekering? Jawel, maar in beperkte mate. Je bent gedekt tegen Nederlandse tarieven. Moet je meer betalen voor je medische behandeling in het buitenland dan je in Nederland had gemoeten? Dan moet je het verschil zelf betalen. Tenminste, als je geen reisverzekering hebt. Als je een reisverzekering met dekking voor medische/geneeskundige kosten hebt dan ben je verzekerd voor het gehele bedrag dat wordt gerekend.

Lees meer over ziekenhuisbezoek in het buitenland en de reisverzekering.

Reisverzekering

Wanneer je op vakantie gaat is het dus erg belangrijk dat je een reisverzekering goed afgestemd is op jouw reis en de plannen die je hebt. Het belang van een passende dekking is aanzienlijk.

Via onze website kun je online je reisverzekering vergelijken. Maar voordat je een reisverzekering afsluit is het belangrijk om te weten wat je aan welke reisverzekering hebt. Lees daarom eens dit artikel: Wat heb je aan een reisverzekering? Hierin passeren alle dekkingen van de reisverzekering de revue.

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter