Vergoedt je autoverzekering verlies of diefstal van je autosleutels?

We maken het allemaal wel eens mee, autosleutels kwijt. Meestal vind je ze snel terug. Wanneer het langer duurt wordt het vervelend. Zeker wanneer je het vermoeden krijgt dat ze weg zijn. Ben je je autosleutels verloren of denk je dat ze gestolen zijn? Erg vervelend! Wat vergoedt je autoverzekering? We leggen je een en ander uit over de kosten van autosleutels en de autoverzekering,

De kosten van het verlies of diefstal

Vroeger hadden alle auto’s een gewone sleutel die je in het slot steekt en omdraait. Vandaag de dag zijn deze sleutels bij nieuwe auto’s in de meeste gevallen vervangen door een sleutel met automatische ontgrendeling door middel van een knopje, of zelfs door een kaart als autosleutel. Sleutels van nieuwe auto’s zijn altijd voorzien van een transponder. Dit is een chip die bij een startpoging met de auto communiceert over de identiteit. Als die communicatie er niet is of niet juist is, dan zal de auto niet starten. Maar deze techniek kost geld. Een autosleutel kost vandaag de dag alles bij elkaar opgeteld al snel zo’n 150 tot 300 euro!

Dekt de autoverzekering verlies of diefstal van autosleutels?

Het kost dus aardig wat geld om je kwijt geraakte autosleutel te vervangen. Wanneer je zelf je autosleutels kwijtraakt dan heb je zelden tot nooit dekking op je autoverzekering. De meeste autoverzekeringen dekken in geval van diefstal een nieuwe sleutel wel als je een Beperkt Casco of Volledig Casco autoverzekering hebt. Een deel van de verzekeraar hanteert als vereiste dat je het slachtoffer bent geworden van inbraak of beroving. Hou daarnaast rekening met je eigen risico en een maximale vergoeding van 500 euro. Dit kan overigens wel per verzekeraar verschillen.

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter