Vergoeding bij vertraging met een reis- of annuleringsverzekering

Indien u op reis gaat met het vliegtuig is het altijd verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht uw vlucht vertraging oplopen dan heeft u in de meeste gevallen recht op een vergoeding van maximaal 3 dagen. Er zijn echter ook andere situaties waarin u een beroep kunt doen op de annuleringsverzekering. Wij leggen dit voor u uit.

Extra kosten door vertraging

U kunt niet terugreizen vanuit uw vakantiebestemming, bijvoorbeeld door een aardbeving of orkaan. In dat gevalt dient u eerst contact op te nemen met de servicelijn van uw annuleringsverzekering. Na het bespreken van de extra reis- en verblijfskosten vertellen zij u direct of dit wordt goedgekeurd of niet. Ook kunnen ze helpen bij het overboeken van uw terugreis of ander vervoer naar Nederland.

Uw vlucht wordt geannuleerd

Als uw vlucht geannuleerd wordt dient u direct contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij en uw reisorganisatie. U heeft op dat moment namelijk geen dekking meer met een annuleringsverzekering. U kunt in dit geval wel zelf uw vlucht annuleren en een vergoeding aanvragen bij uw reisverzekering. Ook dient u een geldige reden op te geven bij uw annuleringsverzekering, deze staan vermeld in de polisvoorwaarden.

Natuurgeweld

In de meeste polisvoorwaarden van een annuleringsverzekering geldt natuurgeweld niet als geldige annuleringsreden. Hieronder vallen aswolken, vulkaanuitbarstingen, aardbevingen, een orkaan en ander natuurgeweld. Wilt u de reis toch annuleren dan dient u dit eerst te overleggen met de luchtvaartmaatschappij en reisorganisatie. U kunt namelijk aanspraak maken op de Europese wet van “passagiersrechten” bij natuurgeweld. Een eventuele vergoeding of overboeking behoort dan tot de mogelijkheden.

Uw reis overboeken

Indien uw reis overgeboekt wordt blijven uw huidige reisverzekering en annuleringsverzekering gewoon geldig. Echter dient u wel met uw verzekeraar de polisvoorwaarden te checken. Eventuele wijzigingen kunnen namelijk effect hebben op de polis.

Wilt u meer informatie m.b.t. een reisverzekering of annuleringsverzekering ? Informeer dan geheel vrijblijvend bij onze adviseurs. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur via: 0186 60 72 68. U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter