Tips om stormschade te beperken

De wintertijd is weer aangebroken en net als ieder najaar kan het ook dit jaar weer flink losgaan. Ieder jaar zorgen verschillende stormen in het najaar voor schade aan woningen in Nederland. Denk hierbij aan omgevallen bomen of dakpannen en tuinmeubels die door de lucht vliegen en hierdoor schade aanrichten. Er zijn echter verschillende voorzorgsmaatregelen die u kunt treffen om ervoor te zorgen dat eventuele stormschade wordt beperkt. Wij hebben een aantal handige tips voor u op een rij gezet.

Controleer uw dakpannen en dakbedekking

Het is zeer belangrijk om de dakpannen op uw dak goed te controleren. Scheefliggende dakpannen kunnen lekkages veroorzaken, maar kunnen ook makkelijker van het dak waaien. U moet er niet aan denken dat iemand een dakpan op zijn hoofd krijgt.

Let bij platte daken op of de dakbedekking overal nog goed vastzit. Bitumendakbedekking kan na verloop van tijd nog wel eens los raken. Loop tot slot ook nog even alle dakgoten en afvoerpijpen na op verstoppingen. Verstopping door losse bladeren kan leiden tot lekkage maar ook kan de verzwaarde dakgoot makkelijker los waaien bij een storm.

Onderhoud uw schutting en bomen rondom uw huis

Een omgewaaide schutting komt het meeste voor als stormschade. Goed onderhoud van de schutting is daarom ook zeer belangrijk. Kies altijd voor hardhout en een goede fundering die ongeveer 1 meter in de grond zit.

Een ander veel voorkomend incident is een boom die op een woning waait. Let goed op de bomen rondom uw woning. Scheefhangende of zieke bomen vormen een risico. Maar ook de positie van uw woning is belangrijk. Een zuidwesterstorm komt veelvuldig voor in Nederland. Kijk daarom goed hoe de bomen staan ten opzichte van uw woning. Heeft u bomen in of om uw tuin? Lees dan dit artikel over hoe u zieke bomen kunt herkennen.

Tuinmeubels en andere objecten                                    

Het is iets wat vaak over het hoofd wordt gezien, namelijk het opbergen van tuinmeubels en andere objecten in de tuin. Zet losse objecten in uw schuur, denk hierbij aan uw barbecue, plantenbakken, tuinmeubels, speelgoed of een parasol.

Kitranden en tochtstrips                       

Loop voor het begin van de winter nog even alle kitranden en tochtstrips na in en rond uw huis. Dit zodat regenwater en koude lucht geen kans krijgen om binnen te dringen in uw woning.

Uw zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een grote investering, daarom is goed onderhoud belangrijk. Controleer daarom ieder jaar op tijd of alle panelen nog goed bevestigd zijn op uw dak.

Inboedel- of opstalverzekering

Ieder jaar veroorzaakt storm een hoop schade in en rondom uw woning. Ondanks uw voorbereiding en voorzorgsmaatregelen kan het toch gebeuren dat u te maken krijgt met stormschade. Controleer daarom altijd of uw inboedel– of opstalverzekering nog up-to-date is.

Wilt u meer informatie m.b.t. bovenstaande punten of een inboedel- of opstalverzekering? Informeer dan geheel vrijblijvend bij onze adviseurs. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur via: 0186 60 72 68. U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.

Bron: Generali
Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter