Steeds vaker verkeersongelukken door gebruik smartphone

Steeds vaker is het zo dat het gebruik van de smartphone de oorzaak is van een verkeersongeluk. Dit wijst een grootschalig Amerikaans onderzoek uit. In 6 procent van de ongelukken die tijdens het onderzoek plaatsvond was de smartphone de oorzaak.

Groot verkeersonderzoek

Het onderzoek werd uitgevoerd door de technische universiteit van Virginia en het was volgens de onderzoekers het grootste onderzoek naar verkeersongelukken dat ooit is uitgevoerd. Ruim 3500 mensen deden mee aan het onderzoek. Auto’s van de deelnemers werden uitgerust met sensoren en camera’s. De deelnemers legden allen bij elkaar maar liefst 55 miljoen kilometer af in de auto’s die onderzocht werden.

Gedurende het onderzoek waren er 900 ingevallen waar een deelnemer bij betrokken was. In meer dan de helft van de ongelukken was afleiding de oorzaak van het ongeval.

Smartphonegebruik

Wanneer mensen gebruik maakten van de smartphone was de kans op een ongeluk 3,6 keer groter dan normaal. Slechts in drie gevallen is er meer vergroting van de kans op een ongeluk. Dit is het geval bij het gebruik van verdovende middelen (35,9 keer), lezen / schrijven (9,9 keer) en emoties (9,8 keer). Hoewel het verschil tussen smartphonegebruik en nummer één verdovende middelen erg groot is, moet men de impact van smartphonegebruik niet onderschatten. Want de smartphone wordt door veel meer mensen gebruikt tijdens het verkeer dan verdovende middelen.

Verkeersongeluk en autoverzekering

Wanneer je betrokken raakt bij een verkeersongeluk ben je als het goed is altijd minimaal WA verzekerd. Met een WA-dekking op je autoverzekering ben je verzekerd tegen de schade die jij een ander toebrengt. Schade aan je eigen auto kan alleen gedekt zijn met een Beperkt Casco of Volledig Casco dekking.

Ben je op zoek naar een autoverzekering? Via onze website kun je online je autoverzekering vergelijken. Desgewenst kun je de verzekering direct online afsluiten.

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter