Schadevrije jaren weg na inleveren leaseauto?

Klopt het dat u geen schadevrije jaren heeft na het  inleveren van uw lease auto? Ja, feitelijk gezien wel helaas. Tenzij de leasemaatschappij is aangesloten bij Roy-data, dit is een centrale database die schadevrije jaren registreert op naam van de verzekeringnemer. Maar uit onderzoek van de consumentenbond is gebleken dat slecht 5 leasemaatschappijen zijn aangesloten bij Roy-data. In de meeste gevallen worden er dus geen schadevrije jaren opgebouwd. Sterker nog, de schadevrije jaren voordat u een leaseauto kreeg bent u dan ook kwijt. Benieuwd wat u hier tegen kunt doen?

Leaseverklaring

Met een leaseverklaring kunt u bij Verzekeringen-Online wel aanspraak maken op uw schadevrije jaren. Ook na het inleveren van uw leaseauto is dit geen probleem. Bij afloop van uw contract ontvangt u van de leasemaatschappij een leaseverklaring. Op deze verklaring staan alle schades die u tijdens de looptijd heeft gehad, of niet heeft gehad natuurlijk. 

Met deze leaseverklaring accepteert Verzekeringen-Online in vrijwel alle gevallen (afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij)uw schadevrije jaren. Waardoor u aanzienlijk minder betaald voor een autoverzekering. Dit verschil kan zelfs  oplopen tot enkele tientjes per maand! Mochten uw gegevens inderdaad niet in Roy-data staan dan zullen wij u verzoeken om deze verklaring. Bij het aanvragen van de verzekering kunt u gewoon uw schadevrije jaren invullen. U kunt ook na het afsluiten de leaseverklaring per email versturen. 

Schadevrije jaren in de toekomst

De consumentenbond heeft de leasemaatschappijen opgeroepen om zich  in de toekomst aan te sluiten bij Roy-data voor registratie van de schadevrije jaren. Dit ter bescherming voor u als consument. Ook richt men zich op de verzekeraars met de vraag om aan de hand van een leaseverklaring de schadevrije jaren toe te kennen. Dit is bij Verzekeringen-Online al jaren het geval waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken. Wanneer de schadevrije jaren van voor de leaseperiode direct op elkaar aansluiten kunt u zelfs deze jaren claimen tenzij de maatschappij dit uitsluit. Wilt u hier meer over weten belt u dan met ons kantoor of bereken gelijk uw premie online. 

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter