Schades claimen: mannen versus vrouwen

Hoeveel schades claimen mannen en vrouwen nu eigenlijk gemiddeld per jaar? En wie is dus een betere rijder? Uit onderzoek van hoyhoy blijkt dat mannen en vrouwen gemiddeld even vaak schades claimen. Wel is er één belangrijk verschil, namelijk de hoogte van de geclaimde bedragen. Mannen claimen gemiddeld hogere schades dan vrouwen. Deze schades worden voornamelijk veroorzaakt bij het uitvoeren van speciale manoeuvres maar ook ruitschade staat behoorlijk hoog in de lijst. Wat zijn de meest voorkomende schade oorzaken voor mannen en vrouwen? En wie is nu eigenlijk de betere rijder?

Hoeveelheid zo goed als gelijk

Als het dus gaat om het aantal geclaimde schades ligt dit zowel bij mannen als vrouwen bijna gelijk. Vrouwen dienen slecht 0,3% meer schades in dan mannen en dit percentage is dus te verwaarlozen. Het grote verschil zit hem dus in de hoogte van de geclaimde schades. Dit ligt bij mannen namelijk wel 300 euro hoger per claim. Het stereotype dat vrouwen meer schade veroorzaken in het verkeer wordt hierdoor ontkracht.

Waar gaat het mis in het verkeer?

Zowel mannen als vrouwen hebben in het verkeer veel moeite met de bijzondere manoeuvres. Hieronder vallen:

  • Wegrijden uit een parkeervak;
  • Achteruitrijden of inparkeren;
  • Een inrit of afrit oprijden of afrijden;
  • Vanuit een uitrit de weg oprijden;
  • Keren van de auto;
  • Vanuit een invoegstrook de doorgaande rijbaan oprijden;
  • Vanuit doorgaande rijbaan een uitrijstrook oprijden;
  • Van rijstrook wisselen.

Ook hierin zijn mannen gemiddeld tot 200 euro per claim duurder uit.

Mannen vaker betrokken bij een botsing

Met een aandeel van 17,4% bij de mannen tegenover slechts 14,3% bij de vrouwen zijn mannen het meest betrokken bij kop-staartbotsingen. Ook hier ligt het schadebedrag bij de mannen gemiddeld hoger als bij vrouwen. De conclusie is dus dat mannen duurdere schades rijden dan vrouwen. Dit kan ook verklaard worden door het rijgedrag waarin mannen vaak net iets feller zijn dan vrouwen.

Twijfelt u als man na het lezen van dit artikel of u wel de juiste dekking heeft? 😀  Of bent u als vrouw misschien toe aan een autoverzekering met een lagere premie? Informeer dan geheel vrijblijvend bij onze adviseurs. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur via: 0186 60 72 68. U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.

Deel dit bericht:
Facebooktwittergoogle_plusmail
Volg ons:
Facebooktwittergoogle_plus