Schade door huisdier: ben je verzekerd?

Veel mensen vinden huisdieren hartstikke leuk. Maar je hond, kat of een ander huisdier kan ook zorgen voor schade. Niet alleen bij jou, maar ook bij iemand anders. Als jouw huisdier schade veroorzaakt, wordt dit dan eigenlijk gedekt door je verzekering? Zo ja, welke verzekering dekt schade door huisdieren?

Schade door je huisdier aan iemand anders

Jouw huisdier is jouw verantwoordelijkheid. Als je huisdier schade veroorzaakt aan anderen of aan iemands eigendom dan ben jij als eigenaar in de meeste gevallen volgens de wet aansprakelijk. Gelukkig dekt de aansprakelijkheidsverzekering normaal gesproken schade die je huisdier veroorzaakt aan anderen. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht in Nederland. Toch is het raadzaam om er één, de dekking bij schade door huisdieren is hier een goed voorbeeld van. Maar deze verzekering dekt ook schade die jij zelf toebrengt aan anderen.

Schade door je huisdier aan je eigen inboedel

Als je huisdier in je eigen huis schade aan je inboedel veroorzaakt dan is dit meestal niet gedekt door een verzekering. Normaal kun je aanspraak maken op een vergoeding van je inboedelverzekering. Maar de meeste inboedelverzekeraars hebben schade door huisdieren uitgesloten in de polisvoorwaarden. De gedachte van de verzekeraars is dat je bewust een huisdier in huis neemt en hiermee zelf een risico aangaat.

Aansprakelijkheidsverzekering en inboedelverzekering

Heb je nog vragen over de dekking van je aansprakelijkheidsverzekering of inboedelverzekering in verband met je huisdier? Of heb je andere vragen over je verzekeringen? Neem gerust contact op met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder! Uiteraard kun je je verzekeringen ook online afsluiten,.

 

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter