Premiekorting bij het verzekeren van uw tweede auto?

Eén auto per huishouden is vandaag de dag een zeer zeldzaam fenomeen. Veel gezinnen beschikken over minimaal 2 of zelf 3 auto’s. Maar waar gaat u al deze auto’s verzekeren? Sommige verzekeraars bieden een speciale regeling indien u meerdere auto’s bij hen verzekerd. Wat houdt die speciale regeling nu precies in, en wanneer is deze voor u van toepassing?

Tweede autoregeling

Veel verzekeraars kennen een zogenaamde tweede autoregeling. Dit houdt in dat als uw eerste auto al bij hen verzekerd is u voor de tweede autoverzekering een lagere premie kunt betalen. Ook kunt u eventueel een no-claimkorting krijgen, zelfs als u voor de tweede auto nog geen schadevrije jaren heeft opgebouwd. De korting is namelijk gebaseerd op het aantal schadevrije jaren van de eerste auto.

Schadevrije jaren gelden per auto

Let op: het is dus niet zo dat uw tweede auto hetzelfde aantal schadevrije jaren krijgt als uw eerste auto. De schadevrije jaren lopen apart per auto. Bij schade met één van de auto’s wordt de premie aangepast voor het voertuig waarvoor de schade geclaimd is.

Wanneer een tweede autoregeling?

U komt niet zomaar in aanmerking voor een tweede autoregeling. Belangrijke voorwaarde is dat u beide autoverzekeringen heeft ondergebracht bij dezelfde verzekeraar. De bestuurders van beide auto’s dienen ouder te zijn dan 24 jaar, en partners van elkaar te zijn. Inwonende kinderen zijn uitgesloten van de regeling. Ook kijkt de verzekeraar naar de waarde van de tweede auto. Deze mag namelijk niet te hoog zijn, en u mag er het afgelopen jaar ook geen schades mee hebben gehad.

Afsluiten van een autoverzekering

Bent u van plan om een tweede gezinsauto aan te schaffen, en moet u deze nog verzekeren? Bij ons kunt u online verschillende aanbieders vergelijken. Ook kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met één van onze adviseurs. U kunt ons contacteren via 0186 60 72 68 of ons mailen.

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter