Onwetendheid over de reisverzekering kan veel geld kosten tijdens de vakantie

We komen het helaas vaker tegen. Verzekeringnemers denken dat alle medische kosten tijdens een ski-ongeval gedekt zijn. Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat 49% van de Nederlanders denkt dat een reddingsactie van de piste wordt gedekt door de reisverzekering. Maar de waarheid is anders. Dit is alleen het geval als je wintersportdekking inclusief medische kosten hebt afgesloten, in combinatie met je standaard reisverzekering. 

Wintersportdekking

Het zal je maar gebeuren, na een vermoeiende dag skiën kom je op de laatste afdaling ongelukkig ten val. Al snel wordt er een helikopter op pad gestuurd om je op te halen van de piste. Een gebroken ruggenwervel  zorgt ervoor dat je de rest van de vakantie in het Oostenrijkse ziekenhuis moet verblijven en met een zogeheten gipsvlucht naar huis moet. Als je nu niet de juiste dekking hebt kan dit scenario al gauw rond de €10.000 kosten. Een simpele wintersportdekking inclusief medische kosten had dit kunnen voorkomen.

Veel mensen denken vaak dat de zorgverzekering medische kosten dekt maar deze dekt alleen de kosten  naar Nederlandse maatstaven, vaak vallen de kosten in het buitenland hoger uit waardoor in dat geval het verschil moet worden betaald door de verzekerde zelf.

Medische kosten

Heb je meer vakanties op de planning staan dit jaar? Ook voor de naderende zonvakanties is het absoluut verstandig om je dekking goed na te kijken. Want niet voor niets luidt het gezegde: een ongeluk zit in een klein hoekje. Een ziekenhuis opname in Zuid-Europa, of zelfs een bezoek aan de eerste hulp kan al een vette rekening betekenen en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Met de juiste dekking op je reisverzekering kun je de financiële lasten van een schade in het buitenland voorkomen. Met die wetenschap ga je toch een stuk prettiger op vakantie!

Reisverzekeringen vergelijken

Wil je voor een enkele reis een reisverzekering afsluiten? Dan heb je het meest aan een kortlopende reisverzekering. Je kunt een begindatum en einddatum opgeven en betaald een eenmalig bedrag voor deze reisverzekering. Kies voor een kortlopende reisverzekering wanneer je niet al te vaak op reis gaat.

Kortlopende reisverzekering vergelijken »

Als je meerdere keren per jaar op reis gaat dan is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger. Ook je doorlopende reisverzekering kun je via onze website vergelijken. Zoek zelf de meest gunstige reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering vergelijken »

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter