Wat te doen bij negatieve schadevrije jaren?

Zoals u misschien al weer bepalen de schadevrije jaren voor een groot deel de hoogte van uw verzekeringspremie. Hoe meer schadevrije jaren hoe hoger de korting. Echter kan het ook voorkomen dat u bij het claimen van schades negatieve schadevrije namen op uw naam krijgt. De premie van uw verzekering zal hierdoor stijgen. U kunt dit voorkomen door ervoor te kiezen bepaalde schades niet te claimen. Hoe en waarom leggen wij u graag uit.

Negatieve schadevrije jaren, wat zijn dat?

Over ieder verzekeringsjaar waarin u geen schades indient bouwt u een schadevrij jaar op. Deze jaren geven u recht op een bepaald percentage korting bij uw autoverzekering. Als u rond de 10 schadevrije jaren heeft kan deze korting behoorlijk oplopen. Iedere schadeclaim die u maakt levert u 5 schadevrije jaren in mindering op. Automatisch verliest u dus ook een gedeelte van uw opgebouwde korting. Indien een beginnend automobilist in zijn eerste 5 jaar een schadeclaim maakt zal hij dus negatieve schadevrije jaren op zijn naam krijgen.

Hoe raakt u negatieve schadevrije jaren kwijt?

Het opzeggen en overstappen naar een andere verzekeraar zorgt er niet voor dat uw negatieve schadevrije jaren verdwijnen. Deze worden namelijk geregisterd in een centrale database waar alle verzekeraars in Nederland toegang tot hebben. Er zit helaas niets anders op dan schadevrije jaren opnieuw op te bouwen. Om een geclaimde schade ongedaan te maken dient u dus 5 jaar schadevrij te rijden. Een grote uitdaging die uiteraard wat tijd kost.

Kunt u zich nog verzekeren met negatieve schadevrije jaren?

Indien u negatieve schadevrije jaren op uw naam heeft staan kunt u niet bij alle verzekeraars terecht voor een autoverzekering. De eisen en factoren die hiervoor afhankelijk zijn verschillen per verzekeraar. Er zijn ook verzekeraars die speciale regeling aanbieden voor iemand met negatieve schadevrije jaren. Deze verzekeraars kunnen ook uitkomst bieden voor mensen met een strafblad, of als er in het verleden sprake is geweest van wanbetaling of een rijontzegging. De premie voor een autoverzekering bij deze verzekeraars zal echter aanzienlijk hoger zijn dan normaal.

Wilt u meer informatie m.b.t. verzekeraars die uitkomst bieden bij negatieve schadevrije jaren, of bent u op zoek naar een nieuwe autoverzekering ? Informeer dan geheel vrijblijvend bij onze adviseurs. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur via: 0186 60 72 68. U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.

Deel dit bericht:
Facebooktwittergoogle_plusmail
Volg ons:
Facebooktwittergoogle_plus