Meer ongevallen wintersporters in 2017

Het aantal wintersporters dat dit seizoen melding maakte van een ongeval bij de Eurocross Assistance alarmcentrale is toegenomen van 1400 naar 1500 dit jaar. Het laat zien dat het afsluiten van een reisverzekering met wintersportdekking van groot belang kan zijn. Want indien er iets met u gebeurd tijdens de wintersport bent u zo tenminste goed verzekerd.

Sneeuw niet al te best dit jaar

Belangrijkste reden voor de toename van ongevallen ligt hem waarschijnlijk in het feit dat de sneeuw dit seizoen niet optimaal was. De meeste ongelukken kwamen voor in Oostenrijk, gevolgd door Frankrijk en Italië.

Een grote toename van het aantal wintersporters in combinatie met de slechte winter en verse sneeuw leidden ook tot meer ongevallen aldus de Nederlandse Ski Vereniging. Volgens het Zwitserse instituut SLF was dit jaar het meest sneeuwarme seizoen in 150 jaar. Door de slechte kwaliteit sneeuw en lagere temperaturen was de kans op lawines bovendien ook aanzienlijk groter.

Reisverzekering met wintersportdekking

Een gewone zorgverzekering biedt in de meeste gevallen niet voldoende dekking tijdens uw wintersport. Een gipsvlucht, skiapparatuur en medische kosten in het buitenland vallen immers niet onder de dekking. Een reisverzekering met speciale wintersportdekking biedt dan ook de best mogelijke dekking zodat u zonder zorgen op wintersport kunt gaan. Een doorlopende reisverzekering is vaak ook nog eens voordeliger. Vergeet ook uw aansprakelijkheidsverzekering niet. Mocht u namelijk zelf een ongeluk veroorzaken dan bent u altijd aansprakelijk.

Wat dekt een wintersportdekking?

  • De kosten van een reddingsactie
  • Een eventuele gipsvlucht terug naar Nederland
  • Alle noodzakelijke en onvoorziene medische kosten in het buitenland
  • Uw verplicht en vrijwillig eigen risico van uw zorgverzekering
  • Uw ski’s bij schade of diefstal
  • Resterende skilessen, skihuur en skipas

Bent u nog op zoek naar een reisverzekering met wintersportdekking? Dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met één van onze adviseurs, of  ons contacteren via 0186 60 72 68. Maar u kunt ons ook gewoon mailen.

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter