Kan ik mijn bromfietsverzekering stopzetten als mijn bromfiets kapot is?

Kan je je bromfietsverzekering stopzetten als je bromfiets kapot is? Of moet je ook voor een kapotte bromfiets een geldige verzekering hebben? Een vraag die wij vaker gehoord hebben. Het stopzetten van een bromfietsverzekering mag alleen onder bepaalde omstandigheden. In het geval van een kapotte bromfiets moet je je bromfietsverzekering niet zomaar schorsen. Wij leggen het je uit.

Bromfietsverzekering verplicht

In Nederland is een bromfietsverzekering verplicht vanaf het moment dat de bromfiets op jouw naam geregistreerd staat. De registratie vindt plaats bij het RDW. Je dient minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor je bromfiets. Schade die je met je bromfiets aan anderen toebrengt is hiermee gedekt.

Geen gebruik bromfiets, schorsen is een optie

Als je voor een bepaalde tijd geen gebruik maakt van je bromfiets dan kun je overwegen om je bromfiets te schorsen bij het RDW. Wanneer je bromfiets geschorst is hoef je ook niet verplicht een bromfietsverzekering te hebben. Je kunt je bromfietsverzekering dan opschorten. Dit betekent dat de verzekering van je bromfiets door de verzekeraar als het ware wordt gepauzeerd. Je hoeft geen nieuwe premie voor de verzekering te betalen. Vaak wordt teveel betaalde premie door de verzekeraar niet uitgekeerd. Deze blijft in het beheer van de verzekeraar en als je de polis activeert wordt deze dan gebruikt om je bromfietsverzekering door te laten lopen.

Bromfietsverzekering stopzetten als hij kapot is?

Om antwoord op te geven op deze vraag: nee je mag je bromfietsverzekering niet stopzetten alleen omdat je bromfiets kapot is. Je moet dan eerst je bromfiets schorsen bij het RDW. Doe je dit niet dan riskeer je een forse boete.

Kies je ervoor om je bromfiets te schorsen, hou er dan rekening mee dat de schorsing na één jaar verloopt. Vanaf dat moment is het weer verplicht dat je een bromfietsverzekering afsluit.

 

 

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter