Is een reisverzekering echt nodig?

Ga je op reis dan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering sluit je al voor een paar euro per maand af en dekt verschillende risico’s. Wanneer je in Nederland bent ben je verzekerd voor je ziektekosten en in veel gevallen ook voor een gestolen camera. Maar wanneer je Nederland verlaat ben je deze dekkingen ineens kwijt. Lees hieronder verschillende redenen waarom het verstandig is om een reisverzekering af te sluiten.

Dekkingen reisverzekering

Een reisverzekering dekt verschillende zaken. In de meeste gevallen wordt verlies of schade aan je bagage gedekt, medische kosten, autopech en buitengewone kosten. Hier valt bijvoorbeeld de dekking van de hulpverlening door een alarmcentrale onder. Daarnaast kun je je aanvullend laten verzekeren voor bijvoorbeeld wintersport en bijzondere sporten, je smartphone en andere gadgets, ongevallen (je krijgt een uitkering wanneer je blijvend invalide wordt of komt te overlijden), rechtsbijstand en vervangend vervoer of verblijf. Afhankelijk van de reis die je gaat maken en hoe vaak je per jaar reist maak je een keuze.

Bij het uitkiezen van je verzekering raden we jou aan verschillende opties te bekijken. De één reist vaker of langer dan de ander, waardoor er vaak weer andere voorwaarden gelden. Eventueel kun je advies vragen bij andere reizigers die het proces van een reisverzekering uitzoeken al eens eerder doorlopen hebben.

Verlies smartphone of andere gadgets

Het verlies of schade aan een smartphone, laptop, camera en andere gadgets komt vaak voor tijdens het reizen. De meeste reisverzekeringen vergoeden een klein gedeelte van de kosten. Wanneer je alle kosten verzekerd wilt hebben is het wellicht een goed idee om voor een aanvullende verzekering te kiezen. Ga je bijvoorbeeld voor een langere tijd op reis dan raden we je aan een aanvullende verzekering te nemen.

Kort- en langlopende reisverzekeringen

Bij het afsluiten van een reisverzekering kom je voor de keuze te staan: een kort- of langlopende reisverzekering. De eerstgenoemde variant is een tijdelijke verzekering waarbij de ingangsdatum en einddatum bekend is. Vaak verzeker je hiermee een reis vanaf het vertrekt tot aan terugkomst. Bij een doorlopende reis ben je altijd verzekerd. Wel is het belangrijk dat je binnen de verzekeringsperiode terug naar huis keert. Anders ben je gedurende de tijd dat je op reis bent geweest niet verzekert.

Kortom, het afsluiten van een reisverzekering is niet verplicht maar wordt wel aangeraden. Door een paar euro per maand te betalen (vaak starten verzekering al vanaf € 6 per maand) kun je een hoop problemen in de toekomst voorkomen.

 

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter