Is je bagage verzekerd in de auto?

Vakantie, met de temperaturen van de afgelopen weken klinkt dat bij veel landgenoten als muziek in de oren. Het is echt zomer! De auto is een populair vervoersmiddel onder de Nederlandse vakantiegangers. Dit weekend zullen dan ook veel mensen weer met de auto naar hun vakantiebestemming gaan, of anders richting de Nederlandse stranden. De meeste mensen vertrekken voor dag en dauw op vrijdag- of zaterdagochtend om files enigszins te vermijden.

Alvast de auto inpakken

Iedereen kent het wel, de avond voor vertrek alvast de auto inpakken zodat je in de ochtend niet veel tijd verliest. Ons advies: doe dit niet! De bagage in je auto is dan namelijk niet verzekerd op de reisverzekering. Deze keert namelijk pas uit als je echt op reis bent en dus niet als de auto nog op de stoep staat. Een auto vol bagage is natuurlijk een dankbare prooi voor een autodief. Wanneer dit gebeurt kan je de schade wel proberen te claimen op de inboedelverzekering maar dan moeten er wel sporen van braak zijn. Daarnaast moeten de spullen in een afgesloten bagageruimte liggen én uit het zicht. Ook de uitkering verschilt per verzekeraar, de bedragen schommelen tussen de 200 en 500 euro. Aangezien de waarde van je reisbagage doorgaans een stuk hoger zal zijn biedt dit dus ook geen uitkomst.

Overnachting

Veel reizigers kiezen ervoor om tijdens de reis een overnachting te boeken, zeker tijdens een lange autorit. Wanneer je dit doet is het aan te raden om de bagage uit de auto mee te nemen. Blijft je bagage ’s nachts onbeheerd in de auto staan, dan bieden verzekeraars namelijk geen dekking bij diefstal. Je hebt alleen dekking als de bagage overdag wordt gestolen, ook hiervoor geldt dat de auto goed moet worden afgesloten en dat de spullen niet van buitenaf zichtbaar mogen zijn.

Tips om diefstal van bagage te voorkomen

  • Pak je auto pas in op de dag van je vertrek.
  • Laat een navigatiesysteem, tablet en dergelijke apparatuur (‘s-nachts) niet onbewaakt achter in je auto.
  • Parkeer de auto op een verlichte parkeerplaats, het liefst nog bewaakt.
  • Sluit de auto altijd volledig af.
  • Bewaar de autopapieren en je rijbewijs niet in de auto.
Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter