Wat is een grijs kenteken?

Een auto met grijs kenteken heeft als groot voordeel dat deze in aanmerking komt voor korting op de motorrijtuigenbelasting. Daarnaast bent u bij het kopen van het voertuig ook geen BPM verschuldigd. Het verzekeren van een voertuig met grijs kenteken is iets lastiger. U dient dan ook altijd een goed vergelijkend onderzoek te doen.

Wie heeft een grijs kenteken?

In de meeste gevallen hebben bestelauto’s, bestelbusjes of auto’s met een open laadbak een grijs kenteken. Het kenteken is makkelijk te herkennen aangezien deze meestal begint met de letter “B” of “V”. Hoofdzakelijk ondernemers rijden met een grijs kenteken.

Eisen voor een grijs kenteken

Een voertuig dient te voldoen aan de volgende eisen:

  • De omvang van de laadruimte is minimaal 2 meter lang.
  • Het aantal zijruiten dient altijd vermeld te worden
  • Is er een vaste wand nodig?
  • Verdere details vermelden (achterbank is niet toegestaan)

BPM met een grijs kenteken

Een ondernemer in het bezit van een voertuig met grijs kenteken hoeft geen BPM af te rekenen. De teruggaafregeling van vroeger is veranderd in een vrijstelling. Indien u het voertuig doorverkoopt aan een andere ondernemer binnen 5 jaar kan deze vrijstelling zelfs worden overgenomen door de volgende ondernemer.

Auto ombouwen van geel naar grijs kenteken?

Indien u als ondernemer beschikt over een voertuig met geel kenteken kunt u deze door een gespecialiseerd bedrijf laten ombouwen naar een grijs kenteken. Hierdoor kunt u alsnog profiteren van de fiscale voordelen. Dit kan natuurlijk alleen in uw voordeel zijn als de ombouwkosten niet hoger liggen dan het fiscaal voordeel.

Wilt u meer informatie m.b.t. het verzekeren van een voertuig met een grijs kenteken of bent u op zoek naar een bestelautoverzekering? Informeer dan geheel vrijblijvend bij onze adviseurs. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur via: 0186 60 72 68. U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.

Deel dit bericht:
Facebooktwittergoogle_plusmail
Volg ons:
Facebooktwittergoogle_plus