De groene kaart, schadevrije jaren en ruitschade bij een autoverzekering

Schadevrije jaren gelijk aan bonus malus ladder?

Het opbouwen van schadevrije jaren is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Ook het claimen van een schade kost u bij iedere verzekeraar vijf schadevrije jaren per incident. De bonus malus ladder bepaalt de korting op uw premie. De hoogte van deze korting is niet bij iedere verzekeraar hetzelfde. Deze kan liggen tussen de 75% en 85%.

Ruitschade van invloed op schadevrije jaren?            

In de meeste gevallen heeft het claimen van een schade gevolgen voor uw schadevrije jaren. Voor ruitschade geldt dit echter niet. Het claimen van ruitschade heeft geen gevolgen voor uw schadevrije jaren of premie. Dit valt namelijk onder de standaard dekking van bijvoorbeeld uw WA + beperkt casco, allrisk of WA verzekering. In de meeste gevallen kost het uw echter wel uw eigen risico, let hier dus altijd op.

Wordt u verzekering automatisch beëindigt bij de verkoop van uw auto?

Een algemeen misverstand is dat een autoverzekering bij de verkoop van een auto automatisch word beëindigt. Dit is namelijk niet het geval. U dient altijd zelf de autoverzekering te beëindigen in ieder mogelijk scenario. U dient bij uw verzekeraar een vrijwaringsbewijs aan te leveren waarop staat vanaf welke datum de nieuwe eigenaar de auto heeft overgeschreven.

Zonder groene kaart de weg op, is dit verstandig?

U bent niet wettelijk verplicht om uw groene kaart mee te nemen in de auto. Het is echter wel aan te raden om dit te doen. Op de groene kaart staan immers alle gegevens van uw autoverzekering. Mocht u een aanrijding krijgen dan dient u deze gegevens bij de hand te hebben. De groene kaart kan in het buitenland ook gebruikt worden als nationaal verzekeringsbewijs.

Wilt u meer informatie m.b.t. bovenstaande punten of een autoverzekering ? Informeer dan geheel vrijblijvend bij onze adviseurs. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur via: 0186 60 72 68. U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.

Deel dit bericht:
Facebooktwittergoogle_plusmail
Volg ons:
Facebooktwittergoogle_plus