Feiten over de autoverzekering

De autoverzekering is een van de meeste afgesloten verzekeringen in Nederland. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen met verschillende opties en dekkingen. Echter roept de verzekering ook vele vragen op. Waarom verschilt de prijs voor een autoverzekering per stad en regio? Kan een verzekeraar uw aanvraag weigeren? Is een autoverzekering verplicht? Deze en andere vragen hebben wij voor u op een rijtje gezet.

De meest voorkomende vragen over de autoverzekering

1.WA-verzekering is verplicht

Dit klopt. Iedere persoon in Nederland in het bezit van een auto is verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Als uw auto niet verzekerd is kunt u via de RDW een boete krijgen van € 550,-

2. Een verzekeraar kan uw aanvraag weigeren

Het is zo dat een verzekeraar geen acceptatieplicht heeft, u kunt dus geweigerd worden als klant. Dit kan gebeuren wanneer u als een te groot risico wordt gezien. Bijvoorbeeld omdat u een strafblad heeft, veel boetes heeft gekregen of als u teveel schade heeft gereden binnen een korte periode.

3. Jongeren en ouderen betalen meer premie

Ouderen en jongeren behoren tot een risicogroep en betalen daardoor inderdaad een hogere premie. Het is een feit dat ouderen en jongeren vaker schades veroorzaken. Daar komt ook nog eens bij dat jongeren vaak nog geen of weinig opgebouwde schadevrije jaren hebben.

4. Hoger eigen risico voor jongeren onder 24 jaar

Reden hiervoor is ook weer het hogere risico op schades en het feit dat jongeren tot 24 jaar minder rijervaring hebben.

5. Premie afhankelijk van stad, regio en postcode

Mensen in de stad betalen meer premie dan op het platteland. Maar de prijs van een premie kan al verschillen per wijk. Het is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid claims.

Wilt u meer informatie m.b.t. pechhulp of uw autoverzekering ? Informeer dan geheel vrijblijvend bij onze adviseurs. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur via: 0186 60 72 68. U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.

Deel dit bericht:
Facebooktwittergoogle_plusmail
Volg ons:
Facebooktwittergoogle_plus