Een ART-slot voor je bromfiets verzekering, wat is het en waarom?

Bij het vergelijken van bromfietsverzekeringen stellen we je een aantal vragen. Dit is nodig, aan de hand van deze vragen wordt namelijk de premie bepaald die jij voor je bromfietsverzekering gaat betalen. Via Verzekeringen-Online kun je een goedkope bromfietsverzekering afsluiten. Deze verzekering wordt nog goedkoper als je een ART-slot aanschaft. Met een ART-slot krijg je bij veel verzekeraars namelijk korting op je bromfietsverzekering.

Wat is ART?

ART is een stichting die als doel heeft om het diefstalpreventieniveau van tweewielige voertuigen te verhogen. Oftewel, de stichting probeert ervoor te zorgen dat er minder tweewielers gestolen worden. Dit doet de stichting onder andere door sloten te keuren. Vaak geeft de fabrikant aan of jouw slot een ART-keurmerk heeft, maar je kunt dit ook zelf opzoeken op de website van ART.

Goedgekeurd ART slot en je bromfietsverzekering

Een goed slot betekent minder kans op diefstal. Met een ART-keurmerk kun je aantonen dat jouw bromfiets inderdaad een goed slot heeft. Zo ziet een verzekeraar dat ook. Bij een kleinere kans op diefstal zijn bromfietsverzekeraars vaak bereid om korting te geven op je bromfietsverzekering. Het is dus zeker het overwegen waard!

Je kunt de lijst met goedgekeurde ART sloten hier bekijken. Het is mogelijk dat je hudige slot wel een ART-keurmerk heeft maar dat het niet meer in deze lijst staat. Dan is het slot inmiddels uit het assortiment. Maar als jouw slot op het moment van aanschaffen een ART-keurmerk had dan blijft dit geldig.

Bewaar altijd de bon van je ART-slot, zodat je kunt aantonen dat je inderdaad een ART-slot gekocht had. Bewaar daarnaast zowel sleutel als reservesleutel(s) goed. Je verzekeraar kan hierom vragen in geval van diefstal.

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter