Economisch en Technisch Total Loss

U komt in de vervelende situatie dat uw auto flinke schade oploopt door een ongeluk. In het slechtste geval is uw auto total loss en wordt u geconfronteerd met de termen economisch en technisch total loss. Wanneer is een auto nu total loss en wat zijn de verschillende tussen deze 2 termen? Wij leggen het u graag uit.

Wat betekend de term total loss?

Uw auto wordt total loss verklaard indien de ernst van de schade of de kosten van een reparatie de dagwaarde van de auto overschrijden. Uw auto kan op basis van twee redenen total loss verklaard worden, namelijk technisch total loss of economisch total loss.

Technisch total loss

Indien de schade aan uw auto zo ernstig is dat zelfs een autoherstelschadebedrijf de schade niet meer kan reparerend dan wordt uw auto technisch total loss verklaard. Dit kan gebeuren indien het carrosserie is vervormd of als er veel brand- of waterschade is aan uw auto.

Economisch total loss

Mochten de kosten om uw auto te repareren hoger liggen dan de dagwaarde en restwaarde van uw auto tezamen dan wordt uw auto economisch total loss verklaard. Het houdt dus in dat het financieel niet meer haalbaar is om de auto nog te herstellen.

Nieuwwaarde of dagwaarde?

De waarde van uw auto wordt bepaald aan de hand van de leeftijd van uw auto en de voorwaarden van uw autoverzekering. Bij een nieuwe auto gaat men meestal uit van de nieuwwaarde en bij een oudere auto van de dagwaarde.

Vergoeding bij total loss

Ook een auto die total loss is verklaard levert nog geld op. Een opkoper zal namelijk een bod uitbrengen op het wrak, de zogenaamde wrakwaarde. De dagwaarde of nieuwwaarde van uw auto min de wrakwaarde vormen de totale vergoeding

Wilt u meer informatie m.b.t. uw schadevrije jaren of uw autoverzekering ? Informeer dan geheel vrijblijvend bij onze adviseurs. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur via: 0186 60 72 68. U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter