Doorlopende reisverzekering: Wintersporters denk aan je wintersportdekking

Wanneer je deze winter op wintersport gaat dan is het belangrijk dat je stilstaat bij de risico’s.  Zorg ervoor dat je reisverzekering de juiste dekkingen heeft. Het is verstandig om bij je doorlopende reisverzekering een wintersportdekking te hebben én dekking voor geneeskundige kosten. Dat geldt trouwens ook voor mensen met een kortlopende reisverzekering. Maar omdat die reisverzekering vaak speciaal voor de wintersport wordt afgesloten, wordt het minder snel over het hoofd gezien.

Wintersportdekking

Een wintersportvakantie is natuurlijk hartstikke leuk. Wees je wel bewust van de risico’s die een wintersportvakantie voor jou met zich meebrengt. Als je een wintersportdekking afsluit dan ben je ook tijdens het wintersporten verzekerd. Je ski- of snowboarduitrusting, lessen en skipas zijn dan goed verzekerd. Ook gedekte onverwachtse gebeurtenissen en daaruit voortvloeiende kosten zijn gedekt.

Het is absoluut niet te hopen, maar het is mogelijk dat je op de piste in een noodsituatie terecht komt en hulp nodig hebt. Dit is niet alleen vervelend, maar het kost ook behoorlijk wat geld. Alleen met een wintersportdekking zijn deze kosten gedekt. Hetzelfde geldt voor een vervroegde terugkeer (middels een gipsvlucht) naar Nederland.

Oftewel: wintersporters doen er erg verstandig aan om bij hun doorlopende reisverzekering ook wintersportdekking af te sluiten.

Geneeskundige (medische) kosten

Als wintersporter kun je nog zoveel ervaring hebben, een ongeluk zit in een klein hoekje. Door een foutje van jou of een ander kun je in een ziekenhuis of privékliniek terecht komen. Ziekenhuiskosten in het buitenland worden wel door Nederlandse zorgverzekeraars gedekt, maar alleen tot de Nederlandse tarieven. Als de medische kosten die je in het buitenland maakt de Nederlandse tarieven overschrijden dan moet je het verschil zelf betalen. Dat verschil kan flink oplopen.

In Scandinavische landen en landen als Oostenrijk en Zwitserland is het heel reëel dat je in een privékliniek terecht komt. Wanneer je dringend hulp nodig hebt dan heb je weinig te kiezen. Je kunt de opname moeilijk weigeren als je in hoge nood verkeert. Maar om ook nog eens de extra kosten voor eigen rekening te krijgen, dat is wel erg zuur. Dit kunt u voorkomen met een dekking voor geneeskundige kosten bij uw doorlopende (of kortlopende) reisverzekering.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering vergelijken?

Nog geen reisverzekering afgesloten? Je kunt via Verzekeringen-Online snel een reisverzekering afsluiten. Je bent meteen verzekerd vanaf de door jou ingevoerde ingangsdatum. Wil je alleen voor deze wintersportvakantie een verzekering afsluiten? Kies dan voor een kortlopende reisverzekering. Neem een doorlopende reisverzekering als je heel het jaar goed verzekerd wilt zijn.

Kortlopende reisverzekering vergelijken »

Doorlopende reisverzekering vergelijken »

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter