Wat dekt uw autoverzekering op vakantie?

Ook al bereidt u zich nog zo goed voor op de vakantie, autopech of een ongeluk heeft u helaas niet zelf in de hand. Belangrijk is dan ook dat u voor uw vertrek controleert wat uw autoverzekering nu eigenlijk dekt in het buitenland bij schade of een ongeluk. U kunt dan ook gelijk zien of u verzekerd bent voor pechhulp en wat u dient te doen in geval van pech. Op uw groene kaart kunt u zien in welke landen u gedekt bent en wat de contactgegevens zijn bij schade of pech. Indien u met een caravan op vakantie gaat dient u hier apart een caravanverzekering voor af te sluiten.

Veel voorkomende pechsituaties

Ook al heeft u alles nog zo goed gecontroleerd, er zijn altijd bepaalde situaties die u niet in de hand heeft. Veel voorkomende pechsituaties die voorkomen zijn:

 1. Een lege accu, een niet startende auto
 2. Kapotte verlichting
 3. Een lekke band
 4. Autosleutels in het contact laten zitten
 5. Remproblemen
 6. Verkeerde brandstof tanken
 7. Ongeluk

Pechhulp nodig?

U kunt een verzekering voor pechhulp op vijf verschillende manieren afsluiten:

 1. Via uw autoverzekeraar (echter is dit niet bij alle verzekeraars mogelijk)
 2. Via de importeur of het autobedrijf
 3. Via een pechhulpdienst (bijv. de ANWB)
 4. Via een reisverzekering (geldt wel alleen in het buitenland)
 5. Met pechhulp on demand (via een app, u betaald alleen in geval van pech)

Vervangend vervoer regelen

Mocht de schade aan uw auto zodanig zijn dat u vervangend vervoer nodig heeft dan heeft u hier alleen recht op indien u beschikt over een allrisk verzekering, een beperkt casco verzekering of een reisverzekering.

Wilt u meer informatie m.b.t. pechhulp of uw autoverzekering ? Informeer dan geheel vrijblijvend bij onze adviseurs. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur via: 0186 60 72 68. U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter