Dekking bij het afsluiten van een bromfietsverzekering

als je een bromfietsverzekering gaat afsluiten dan moet je ook bepalen welke dekking je wilt. Als je online je bromfietsverzekering afsluit dan moet je dit zelf bepalen. Daarom helpen wij je een beetje. Er zijn 3 soorten dekkingen bij de bromfietsverzekering: wettelijke aansprakelijkheid, beperkt casco en volledig casco. In dit blogbericht leggen we uit wat deze dekkingen van de bromfietsverzekering inhouden.

1. Wettelijke aansprakelijkheid

In Nederland is, net zoals bij je autoverzekering, het verplicht om je bromfiets ten minste te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Dit wordt ook wel een W.A.-verzekering genoemd. Met de W.A.-bromfietsverzekering is schade die je met je bromfiets toebrengt aan anderen gedekt. Wanneer je bijvoorbeeld een voetganger aanrijdt of als je met je bromfiets tegen een auto opbotst. Als je een W.A.-verzekering hebt dan is schade aan je eigen bromfiets niet gedekt.

2. Beperkt casco

Als je een beperkt casco dekking op je bromfietsverzekering neemt dan geniet je sowieso van de W.A.-dekking. Daarnaast is ook schade aan je eigen bromfiets verzekerd. De beperkt casco dekking biedt dekking bij schade door diefstal en schade na joyriding. Daarnaast dekt de beperkt casco bromfietsverzekering ook schade door brand. Slippen, botsen en omvallen is meestal niet gedekt. Hiervoor heb je een volledig casco bromfietsverzekering nodig.

3. Volledig casco

De volledig casco dekking is de meest uitgebreide dekking voor de bromfietsverzekering. Naast de W.A.-dekking en de beperkt casco dekking is deze dekking nog verder uitgebreid met dekking bij schade aan je eigen bromfiets na slippen, botsen en omvallen.

Aanvullende verzekeringen

Naast de genoemde 3 dekkingssoorten kun je ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten. Dit zijn de rechtsbijstandsdekking en de ongevallen voor opzittenden dekking.

Online je bromfietsverzekering vergelijken & afsluiten

Wil jij je bromfietsverzekering online afsluiten? Dan is het verstandig om deze te vergelijken via Verzekeringen-Online.nl. Kies zelf de goedkoopste bromfietsverzekering, sluit af en je bromfiets is direct verzekerd. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter