De royementsverklaring van je bromfietsverzekering

Als je een bromfietsverzekering hebt voor je bromfiets dan bouw je automatisch schadevrije jaren op. Het kan zijn dan je om bepaalde redenen je huidige bromfietsverzekering besluit op te zeggen. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je na het maken van een vergelijking van bromfietsverzekeringen besluit voor een goedkopere bromfietsverzekering te kiezen. Als je je bromfietsverzekering opzegt denk dan aan je royementsverklaring. Wat een royementsverklaring precies is zullen wij je uitleggen in dit blog.

Royementsverklaring bij bromfietsverzekering

Een royementsverklaring is een document (schriftelijk) waarin je kunt teruglezen hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd met een motorvoertuigverzekering. Dit geldt dus voor de bromfietsverzekering. Maar ook bij bijvoorbeeld een autoverzekering bestaat de royementsverklaring. In het verleden, tot en met 2007, werd bij ieder motorrijtuig na het beëindigen van een verzekering eenmalig een royementsverklaring verstrekt. Maar sinds 2007 is dit niet langer het geval. Maar let op, voor de bromfietsverzekering en snorfietsverzekering is dit nog wel het geval. Daarom is het bij het opzeggen van je bromfietsverzekering, of bij de verzekering van je snorfiets, nog wel belangrijk dat je je royementsverklaring opvraagt.

Roy-data voor andere motorrijtuigen

Motorrijtuigen anders dan de brom- en snorfiets krijgen geen royementsverklaring meer. De schadevrije jaren worden digitaal doorgegeven aan Roy-data. Roy-data is een databank waarin schadevrije jaren geregistreerd worden. Verzekeraars kunnen schadevrije jaren opvragen wanneer jij een verzekering aanvraagt. Verzekeringnemers ontvangen een schriftelijke bevestiging van het beëindigen van hun verzekering. Hierop staat ook het aantal schadevrije jaren dat zij hebben opgebouwd vermeld.

Bromfietsverzekering vergelijken en je schadevrije jaren

Ga je een bromfietsverzekering vergelijken dan is het belangrijk dat je het aantal schadevrije jaren weet dat je hebt opgebouwd. Weet je niet precies hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd? Dan kun je dit opvragen bij je verzekeraar of tussenpersoon, zoals bijvoorbeeld Verzekeringen-Online. Het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd is van invloed op de premie die jij betaalt voor je bromfietsverzekering.

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter