De beste motorroutes en tips voor motorrijders

De lente is weer begonnen en de temperaturen stijgen. Tijd voor u als motorrijder om de motor weer van zijn winterstalling te halen. Voor automobilisten is het ook weer even wennen. Want een motor valt minder op als een auto. Ook is het weer tijd om de meest prachtige motorroutes te plannen met uw partner of vriendengroep. Speciaal voor de motorrijders hebben wij daarom een aantal handige tips op een rij gezet.

Allereest een top 5 van de mooiste motorroutes in de Benelux:

1.Sauerland in Duitsland (dag trip)

Sauerland, Noordrijn-Westfalen is zeer geschikt voor een mooi uitstapje. Een bezoekje aan Winterberg en de burcht van Altena is zeker de moeite waard. Vergeet ook zeker de Ertsmijnen in Ramsbeck niet te bezichtigen. Heeft u zin in een terrasje of een hapje eten? Dan is de Altstad in Soest vanwege het panoramische en schilderachtige centrum een echte aanrader.

2.De Eifel in Duitsland (weekend trip)

De Eifel beschikt over prachtige landschappen die verdeeld kunnen worden in drie stukken. De Hohe Eifel (Hocheifel), Nürburg vanwege zijn gelijknamige burcht, en De Hohe Acht het hoogste punt van het Eifelgebied. Verder is er ook nog De Kyll, de grootste rivier in de regio die uitmondt in de Moezel. In de moezelvallei loopt ook nog de zogenaamde wijnroute. Dit is één van de mooiste motorroutes van de Eifel.

3.Harzgebied in Duitsland (weekend trip)

Het Harzgebied is ook ideaal voor een mooi en cultureel motorweekend. De Harz kent vele bezienswaardigheden, zo er zijn verschillende historische binnensteden, kerken en kloostergebouwen die allen op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Vergeet ook de plaatsen Quedlinburg en Wernigerode niet te bezoeken.

4.Het Zwarte Woud in Duitsland (week trip)

Het dichtbeboste Zwarte Woud ligt in het zuiden van Duitsland, tegen de Zwitserse en Franse grens. De Schwarzwald Hochstraße is een van de mooiste motorroutes en het is daarom een geliefd gebied voor motorrijders.

5.De Dolomieten bergpassen in Italië (week)

Veel motorrijders hebben al eens een motorvakantie in de Dolomieten doorgebracht. Dit vanwege het ultieme genot voor motorrijders dankzij de ontelbare haarspeldbochten en prachtige ongerepte natuur. de Dolomieten staan bekend om zijn vele bergpassen. De Passo dello Stelvio is in dit gebied de meest bekende.

Verklein de kans op een ongeval tijdens uw motorrit

Als motorrijder bent u veel kwetsbaarder in vergelijking met een automobilist. Alle reden dus om uiterst voorzichtig te zijn. Wat kunt u doen op de kans op een ongeval te verminderen?

  • Neem in het voorjaar een of meer opfrislessen indien u pas uw motorrijbewijs heeft  gehaald, of maak een paar korte ritten. U kunt hierdoor weer aan uw motor wennen, bewust worden van de risico’s en met meer zelfvertrouwen op de motor stappen.
  • Zet altijd uw verlichting aan, dit zodat u altijd goed zichtbaar bent.
  • Draag beschermende en opvallende kleding, felgekleurd of met bijvoorbeeld een fluorescerend hesje.
  • Draag stevige laarzen, motorhandschoenen en een goede helm ter bescherming.
  • Houdt rekening met de weersomstandigheden, eventuele drukte op de weg en het soort wegdek.
  • Houdt altijd voldoende afstand.
  • Neem regelmatig een pauze tijdens lange ritten.

Automobilisten zien motorrijders vaak niet

Bij de helft van de motorongevallen is een bestel- of personenauto betrokken. Bij 70 procent van deze ongevallen zegt de automobilist de motor niet gezien te hebben. Wees daarom als automobilist maar uiteraard ook als motorrijder in het voorjaar en de zomer extra alert.

Heeft u al een goede motorverzekering?

Een nieuw motorseizoen betekent misschien ook weer een nieuwe motorverzekering. Bij ons kunt u online verschillende aanbieders vergelijken. Ook kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met één van onze adviseurs. U kunt ons contacteren via 0186 60 72 68 of ons mailen. Wij adviseren u graag over een motorverzekering die bij u past.

 

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter