Je kind en de aansprakelijkheidsverzekering wanneer je kind 18 jaar wordt

Veel gezinnen hebben een aansprakelijkheidsverzekering die geldig is voor iedereen binnen het gezin, dus ook de kinderen. De kinderen vallen onder deze verzekering als ze thuis wonen maar ook wanneer ze studeren en om deze reden op kamers wonen. Hier zit vaak wel een maximale leeftijd aan verbonden. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht maar eigenlijk voor iedereen noodzakelijk. Want het cliché is waar: een ongeluk zit in een klein hoekje. Je betaalt relatief weinig voor een aansprakelijkheidsverzekering, terwijl deze grote schades kan dekken. Zeker kinderen willen nog wel eens schades veroorzaken. Nog geen aansprakelijkheidsverzekering? Dan is dat dus zeker het overwegen waard.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken »

Dekt je aansprakelijkheidsverzekering ook je kinderen van 18+?

Ja, wanneer je kinderen nog thuiswonen of voor studie op zichzelf wonen dan dekt de aansprakelijkheidsverzekering je kinderen nog steeds. Uiteraard moet wel aan de polisvoorwaarden worden voldaan en moet je, indien nodig, een gezinsdekking hebben. In veel gevallen zijn je kinderen gedekt to zij een leeftijd van 27 jaar hebben bereikt. De voorwaarden zijn vaak dat je kinderen zoals gezegd thuiswonen of studeren en niet getrouwd zijn. Je kunt dit altijd teruglezen in de polisvoorwaarden.

Wat dekt de aansprakelijkheidsverzekering?

Deze verzekering is er voor schades die jij zonder opzet of schuld bij anderen veroorzaakt. Zowel materiële als letselschade is gedekt. Het kan zijn dat je de schade zelf veroorzaakt hebt, maar ook als jouw eigendom de schade heeft veroorzaakt ben je gedekt. Bijvoorbeeld wanneer een vaas van je kast op iemands hoofd valt. De dekkingen van verzekeraars variëren, maar liggen meestal tussen de 1 en 2,5 miljoen euro.

Schades met een motorrijtuig zijn niet gedekt onder de aansprakelijkheidsverzekering. Ook schade die door een ander bij jou veroorzaakt wordt zal je aansprakelijkheidsverzekering niet vergoed. Tot slot mag je een schade ook niet met opzet of met grove schuld veroorzaakt hebben. Ook dan kan je verzekeraar een schadeclaim weigeren.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijk en afsluiten

Via Verzekeringen-Online kun je je aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Je kunt ook kijken of je meer korting kun krijgen door je aansprakelijkheidsverzekering samen met je andere verzekeringen in een pakket af te sluiten. Maak een vergelijking van pakketten en kijk hoeveel jij kunt besparen op je verzekering.

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter