Blijf jij motorrijden in de winter?

Sommige motorrijders zetten hun motor in de winter in de stalling. Maar er zijn genoeg motorrijders die ook in de winter op hun motor stappen? Dat kun je best doen, maar zorg bij winters weer wel voor de juiste voorbereiding. We geven je een aantal tips.

Voor je gaat motorrijden

  • Controleer voor vertrek je verlichting. In de winter is het veel donker en zowel zicht als zichtbaarheid is erg belangrijk voor je veiligheid.
  • Controleer zeer regelmatig je bandenspanning. Ook is het erg belangrijk dat je voldoende profiel op je banden hebt. Je kunt winterbanden voor je motor
  • Smeer regelmatig de ketting van je motor in.

Tips voor op de weg

  • Als je in de winter rijdt dan vergroot het weer de kans dat je vizier beslaat. Er zijn diverse manieren om ervoor te zorgen dat je vizier niet beslaat. Zo heb je binnenvizieren en inplakvizieren die het beslaan van het vizier voorkomen.
  • Kou is een gevaarlijke vijand voor de motorrijder. Als je lichaam stijf is van de kou functioneer je minder goed en loop je meer gevaar tijdens het motorrijden. Zorg dus voor goede warme en waterdichte motorkleding. Vul deze eventueel aan met warme winterkleding zoals thermisch ondergoed en warme handschoenen.
  • Logisch maar zeker niet onbelangrijk: hou het weerbericht in de gaten. Laat je niet verrassen door gladheid of sneeuwbuien.

Zet jij je motor binnen in de winter?

Rij jij in de winter niet op je motor en zet je hem in de stalling? Hou dan rekening met de risico’s die je motor loopt wanneer hij in je schuur of garage staat. We hebben hiervoor ook een aantal tips op een rijtje gezet. Die lees je hier: tips voor je motor in de winterstalling.

 

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter