Bespaar veel geld met een doe-het-zelf garage

Naast de belasting bijdrage en de kosten van uw autoverzekering kan ook het onderhoud van uw auto jaarlijks flink in de kosten lopen. Denkt u in staat te zijn om zelf het onderhoud aan uw auto te kunnen doen, maar heeft u niet de juiste gereedschappen? Dan is een doe-het-zelf garage misschien de oplossing. Bij deze garages voert u zelf bepaalde reparaties uit aan uw auto onder het toeziend oog van een automonteur. Het advies van de monteur is bovendien kosteloos. U betaald dus alleen voor de huur van de garage en apparatuur. Hierdoor kunt u een hoop geld besparen. Maar wat kunt u nu precies zelf doen aan onderhoud?

Zelf uw banden wisselen

De meeste automobilisten wisselen hun banden gemiddeld 2 keer per jaar. Dit is iets waarvoor u echt niet technisch aangelegd hoeft te zijn. Met een doe-het-zelf garage leert u hoe u zelf uw banden kunt verwisselen. Dit is ook gelijk een wijze les indien u ooit met een lekke band langs de weg komt te staan.

Uw Bandenspanning controleren

Wat u ook zelf kunt doen is de bandenspanning controleren met een bandenspanningsmeter. De monteur legt u ook uit wat de ideale bandenspanning is voor uw auto. Meestal kunt u deze ook terugvinden in het instructieboekje van uw eigen auto. Let altijd goed op uw bandenspanning. Een te hoge of lage bandenspanning verhoogt namelijk de kans op een klapband maar is ook van invloed op het brandstofverbruik.

Uw Oliepeil controleren

Controleert u zelf met regelmaat uw oliepeil? U kunt dit eenvoudig zelf doen met de peilstok onder de motorkap. Een goed oliepeil is belangrijk voor de conditie van de motor. Mocht deze namelijk te laag zijn dan kunnen onderdelen van de motor beschadigd raken of zelfs kapot gaan.

Onderhoud van vloeistoffen en verlichting

De meeste vloeistoffen van de auto zoals koel- en ruitenwisservloeistof zijn opgeslagen in plastic tanks onder de motorkap. In het instructieboekje kunt u precies zien hoe u deze vloeistoffen dient te controleren en bij moet vullen.

Iets wat u ook met enige regelmaat dient te vervangen zijn uw autolampen. Dit is vaak moeilijker dan u denkt aangezien u misschien bepaalde onderdelen dient te demonteren van de auto. In deze gevallen is het verstandig om dit te laten doen door een monteur, zeker in het geval van xenonlampen. Bij een wat ouder autotype is dit vaak nog heel simpel zelf te doen.

Bent u op zoek naar een nieuwe autoverzekering ? Informeer dan geheel vrijblijvend bij onze adviseurs. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur via: 0186 60 72 68. U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.

Deel dit bericht:
Facebooktwittergoogle_plusmail
Volg ons:
Facebooktwittergoogle_plus