Bereid uw woning voor op de lente

Het is maart en de lente gaat weer stilaan beginnen. De staart van de winter en het begin van de lente is de perfecte periode om uw huis grondig na te lopen. Hoe is uw huis uit de winter gekomen, en is alles in orde voor de lente? Uitstel van eventuele reparaties kunnen immers in de eerstvolgende winter misschien tot problemen leiden. En dit kan uiteindelijke weer gevolgen hebben voor uw inboedelverzekering, daar waar achterstallig onderhoud kan leiden tot het weigeren van een schadeclaim gerelateerd hieraan. Wij hebben een aantal tips om uw huis op orde te krijgen voor de aankomende lente.

Dakgoten, schoorsteen en buitenkraan

Inspecteer uw woning eens goed aan de buitenkant. Zijn er zaken die voorafgaand aan de lente een beurt moeten krijgen? Allereerst uw schoorsteen, controleer of deze na de koude winter niet geveegd dient te worden. Ook uw dakgoten reinigen kan verstandig zijn aangezien er in de lente zeker wel de nodige stortbuien kunnen vallen. Tot slot kunt u ook de buitenkraan weer aansluiten en controleren of er geen leidingen kapot zijn gevroren de afgelopen winterperiode.

Schilderwerk onderhoud

De lente is het beste tijdstip om uw buitenschilderwerk op orde te krijgen. Indien u houten deuren en kozijnen heeft doet u er verstandig aan om deze iedere 5 jaar te voorzien van een goede schilderbeurt. Dit is niet alleen goed voor de bescherming van het houtwerk, maar ook voor de uitstraling en waarde van uw huis.

Reiniging exterieur

Het klinkt misschien als totale onzin maar wie zijn houtwerk buiten jaarlijks met een sopje doet reinigen zorgt ervoor dat het schilderwerk beter behouden blijft waardoor u minder snel alles opnieuw hoeft te schilderen. Mensen met kunststof of aluminium kozijnen doen er ook goed aan om jaarlijks even een lauw sopje te gebruiken, al is het maar vanwege het zo gewenste kleurbehoud.

Smeren van kozijnen en deuren

Na de winter breekt de tijd aan waar we kozijnen weer intensief gaan gebruiken; ramen, ventilatieroosters en (tuin-)deuren worden met regelmaat open en dicht gedaan. De kou en vocht van het afgelopen seizoen kunnen wat sporen achtergelaten hebben. Door alle ramen en deuren in uw woning te inspecteren, het beslag perfect af te stellen, te smeren en waar nodig te repareren, gaan uw kozijnen en deuren topfit de lente in.

Zonnepanelen

Zonnepanelen hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig. Het is echter wel belangrijk om uw zonnepanelen regelmatig te controleren op eventueel vuil dat is achtergebleven, zoals bladeren of stof. Zeker na de winter kan dit vuil namelijk een negatief effect hebben op het rendement van uw zonnepanelen in de lente en zomer. Zo kunnen de zonnepanelen door vuil wel 2% tot 3% aan rendement verliezen. Zorg er daarom voor dat uw zonnepanelen altijd schoon zijn, om een hoge opbrengst te garanderen.

Met deze tips kunt u uw huis in perfecte staat brengen voor de lente. Mocht u tot slot nog op zoek zijn naar een goede inboedel- of opstalverzekering, neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons contacteren via 0186 60 72 68 of ons mailen.

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter