Barst in uw voorruit? Check uw verzekering bij ruitschade

We zitten in de zomermaanden en dat betekent het dat het weer hoogseizoen is voor ruitschade. Rondt deze maanden komt ruitschade meer voor dan de rest van het jaar blijkt uit onderzoek van o.a. Carglass en Autotaalglas. Dit doordat veel Nederlanders met de auto op vakantie gaan en langere afstanden afleggen. Een sterretje kleiner dan een 2 euro muntstuk is meestal nog te repareren, maar groter dan dat of een barst betekent dat uw ruit vervangen dient te worden.

Ruitschade snel laten herstellen

Het is heel belangrijk om bij ruitschade direct actie te ondernemen. Een sterretje is immers makkelijk te herstellen, maar deze kan al snel veranderen in een scheur of barst. Met een scheur of barst in uw ruit komt uw auto niet door de APK keuring en dient de ruit vervangen te worden. Ook kan de politie u een flinke bekeuring geven als uw met een scheur of barst in uw ruit wordt aangehouden. Neem dus direct contact op met uw verzekeraar en meld de ruitschade. Ook kunt u online direct een afspraak maken bij bijvoorbeeld Carglass of Autotaalglas om uw ruit te herstellen of vervangen.

Dekking ruitschade

Of uw ruitschade gedekt is hang af van uw type autoverzekering. De dekking per autoverzekering is als volgt:

W. A.-autoverzekering: geen dekking
W. A. + (Beperkt Casco) autoverzekering: wel dekking
Allrisk autoverzekering: wel dekking

Het herstellen van een sterretje kost u bij de juiste dekking meestal niets. Het heeft dus ook geen gevolgen voor uw no-claimkorting en eigen risico. Indien uw autoruit vervangen dient te worden en u de juiste dekking heeft betaalt u vaak 50% van uw eigen risico. U kunt hierover meer lezen in de polisvoorwaarden van uw autoverzekering.

Waar uw ruitschade repareren?

Vandaag de dag zijn de bedrijven die uw ruit repareren vrij flexibel. U kunt zelf online of offline een afspraak inplannen bij het bedrijf zelf, bij u thuis, of op uw werk. Wel dient u rekening te houden met de weersomstandigheden daar waar men in de regen natuurlijk geen ruit kan vervangen. Zorg dus altijd voor een overdekt alternatief mocht er regen verwacht worden die dag.

Samenwerking herstelbedrijf en verzekeraar

U hoeft voor het herstellen van uw ruitschade geen schadeformulier in te vullen. U kunt direct een afspraak maken met het herstelbedrijf en zij zullen contact opnemen met de verzekeraar. De rest gaat dan meestal automatisch.

Wilt u meer informatie m.b.t. ruitschade herstellen en de dekking van uw autoverzekering ? Informeer dan geheel vrijblijvend bij onze adviseurs. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur via: 0186 60 72 68. U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.

Deel dit bericht:
Facebooktwittergoogle_plusmail
Volg ons:
Facebooktwittergoogle_plus