Auto verkocht? Hoe zit het met de (auto)verzekering?

U wilt uw auto verkopen, of u heeft hem al verkocht? Zodra de auto verkocht is kunt u de huidige autoverzekering beëindigen. Maar hoe doet u dit precies en wat gebeurd er dan met de verzekering? Graag leggen wij dit aan u uit.

Wat gebeurt er als uw auto verkocht is?

Zodra uw auto verkocht is krijgt u een vrijwaringsbewijs. Hiermee kunt u aantonen dat de auto niet langer meer op uw naam staat. De verzekeringsplicht voor het voertuig ligt nu dan ook bij de nieuwe eigenaar. Met het vrijwaringsbewijs gaat u naar uw verzekeraar die vervolgens voor u de autoverzekering zal beëindigen of opschorten.

U koopt direct weer een nieuwe auto

Mocht u direct weer een nieuwe auto willen kopen dan kunt u ervoor kiezen om uw autoverzekering tijdelijk op te schorten. Uw verzekering wordt dan namelijk op het moment van de verkoopdatum bevroren. U hoeft op dat moment geen premie meer te betalen. Zodra u een andere auto aanmeldt wordt de verzekering weer actief.

U koopt geen andere auto meer

Zodra u de auto heeft verkocht kunt u de verzekering beëindigen. Uw verzekeraar stort eventueel teveel betaalde premie aan u terug. U krijgt een aangepast polisblad waarop staat dat de autoverzekering is beëindigt per de verkoopdatum. Op het polisblad staan ook het aantal schadevrije jaren waar u recht op heeft. Deze kunt u weer gebruiken indien u een nieuwe auto aanschaft. Let wel dat de opgebouwde schadevrije jaren maar een beperkt aantal jaren geldig zijn. Dit verschilt per verzekeraar.

Afsluiten van een autoverzekering

Bent u van plan om uw auto te verkopen of wilt u uw nieuwe auto opnieuw verzekeren? Bij ons kunt u online verschillende aanbieders vergelijken. Ook kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met één van onze adviseurs. U kunt ons contacteren via 0186 60 72 68 of ons mailen.

Deel dit bericht:
Facebooktwittergoogle_plusmail
Volg ons:
Facebooktwittergoogle_plus