15 tips voor de winterstalling van uw motor

Bent u van plan om uw motor niet meer te gebruiken deze winter? Dan is een goede stalling en winterbeurt in een afgesloten ruimte aan te raden. Op deze manier blijft uw motor namelijk in topconditie. Wij hebben voor u een checklist gemaakt waar u op dient te letten bij het stallen van uw motor tijdens de winter.

Checklist winterstalling motor

 1. Gooi de tank vol, zo voorkomt u roestvorming in de tank.
 2. Sluit de benzinekraan en leeg vlotterkamers.
 3. Vervang motorolie en de oliefilter. Wanneer de motor meer dan 6 maanden stilstaat is het beter om een speciale conserveringsolie volgens de specificaties van de fabrikant te gebruiken.
 4. Injecteer motorolie in elke cilinder.
 5. Reinig de ketting met speciale kettingreiniger en deze vervolgens vanaf de tandwielzijde inspuiten met kettingspray.
 6. Reinig de motor grondig.
 7. Pomp de banden op, zo voorkom u vlakke plekken op de motorbanden. Het beste is de motor op te hangen zodat de banden los van de grond zijn.
 8. Sluit de accu aan op een druppellader. Denk eraan bij het laden de vulstoppen te openen om ontploffingsgevaar te voorkomen.
 9. Spuit de elektrische licht- en startschakelaars op het stuur in met contactspray om corrosie en vochtophoping te voorkomen.
 10. Een open luchtfilter dichtstoppen met een stuk doek. Dit voorkomt dat er vocht in trekt.
 11. Vervang de koelvloeistof. Dit biedt een optimale bescherming tot min 40 ºC.
 12. Roestvorming verwijderen met schuurpapier. Daarna gronden.
 13. Bedek uw motor met een goed ademende en passende motorhoes zodat condens weg kan en roest geen kans krijgt.
 14. Beveilig uw motor goed met bijvoorbeeld een ART goedgekeurd slot en een remschijfslot.
 15. Het is een misverstand dat het af en toe starten van de motor goed is. De motor komt namelijk alleen goed op temperatuur wanneer u er een stuk mee heeft gereden.

Motorverzekering

Mocht u voor de wintermaanden nog op zoek zijn naar een goede motorverzekering dan adviseren wij u hier graag verder over. Samen met u beoordelen we welke verzekering het beste bij u past. Wij zijn tijdens kantooruren, maar ook op woensdag- en donderdagavond, bereikbaar op het volgende telefoonnummer:  0186-607268 . U kunt ons natuurlijk ook een email sturen.

 

Deel dit bericht:
Facebooktwittermail
Volg ons:
Facebooktwitter