Online reisverzekering afsluiten – Goedkoop en snel

Wie op reis gaat, loopt verschillende risico’s. Voor een deel zijn dat risico’s die je ook loopt als u thuisblijft. Er zijn echter genoeg risico’s die duidelijk verbonden zijn aan het feit dat u op reis bent. Bij risico’s denk je aan verzekeren. Logisch, want het afsluiten van een reisverzekering is geen overbodige luxe.

Soorten reisverzekeringen

Er zijn twee verschillende vormen van reisverzekeringen:

Bij de kortlopende reisverzekering geldt de dekking voor die specifieke vakantie. U sluit dan voor elke reis een nieuwe polis af. Dat kan voordelig zijn, als u niet vaak in een jaar op vakantie gaat. Trekt u er wel meerdere malen per jaar op uit, dan is het al snel goedkoper om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Dat is bovendien gemakkelijk: u hoeft er niet meer over na te denken. Uw reisverzekering is geregeld, dat is geen actiepunt meer op uw vakantiechecklijst.

Risico’s die je dekt met een reisverzekering

Misschien denk je bij een reisverzekering als eerste aan je bagage. Je koffer vol kleding, de filmcamera en het geld dat je hebt meegenomen. Het kan allemaal kwijtraken of gestolen worden. Toch is dat niet het grootste risico dat gedekt is op een reisverzekering.

Een belangrijk risico dat gedekt is op je reisverzekering is dat van repatriëring. Dit betekent niets anders dan het ‘terugbrengen naar je vaderland’. Als er in het buitenland iets met je gebeurt, waardoor je ziek wordt, ernstig gewond raakt of zelfs komt te overlijden, moet je teruggebracht worden naar Nederland. Het vervoer van zieken, gewonden en overledenen is een zeer kostbare zaak. Wanneer je niet verzekerd bent draai je daar zelf voor op – of je nabestaanden.

Ook calamiteiten lopen enorm in de papieren. Zoekacties bij vermissing, reddingsacties, met een banaan vervoerd worden van de piste… het gaat om flinke bedragen. Dit zijn kosten die je liever niet uit eigen zak betaalt. Veel verstandiger is het daarom, om te zorgen voor een goede reisverzekering.

Bij het kiezen van uw reisverzekering is het wel belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden. De verschillen in dekking en in premie zijn groot. Soms moet er bijbetaald worden voor risicovolle sporten – dat kun je beter niet overslaan als je gaat skiën of duiken.

Goedkope reisverzekering vergelijken

Toch verdient ook de doorlopende reisverzekering aandacht. Allereerst is het slim om regelmatig na te gaan of uw doorlopende polis nog wel de meest interessante is. Door verschuivingen in premies en dekkingen, kan het gemakkelijk gebeuren dat uw voordelige polis van vorig jaar op dit moment niet meer zo gunstig is. Neem dus de moeite om regelmatig de mogelijkheden qua reisverzekeringen te vergelijken.

Werelddekking of europadekking

Vergeet bovendien niet om de dekking in de gaten te houden. Misschien heeft u jaren geleden heeft gekozen voor een Europadekking, in de veronderstelling dat u nooit verder zou reizen? Dan moet u voor uw reis naar de Verenigde Staten wel de dekking aanpassen!

Soms is in een doorlopende reisverzekering automatisch een annuleringsdekking opgenomen. Dat wil dan zeggen dat geboekte reizen, die door gedekte oorzaken niet door kunnen gaan, conform de voorwaarden vergoed worden. Het afsluiten van een losse annuleringsverzekering bij het boeken van een vakantie is dan niet meer nodig. Doet u dat toch, dan is dat zonde van het geld! Zo’n complete doorlopende reisverzekering is snel goedkoper dan een minder complete versie, waarbij u wel een losse annuleringsverzekering nodig heeft.

Bereken nu de premie voor een doorlopende reisverzekering