instrumentenverzekering

Instrumentenverzekering

Met een instrumentenverzekering kan je apparatuur en instrumenten verzekeren. In de meeste gevallen een kostbaar bezit. Met een instrumentenverzekering kan je jouw apparatuur of instrumenten verzekeren tegen:

  • schade;
  • verlies;
  • diefstal.

Wat is een instrumentenverzekering?

Instrumenten en apparatuur zijn vaak een kostbaar bezit. Of je ze nou particulier of bedrijfsmatig gebruikt. De aanschaf en vaak ook het onderhoud nemen de nodige kosten met zich mee. Met een instrumentenverzekering dek je de risico’s op materiële schade en diefstal van jouw apparatuur en instrumenten. Daarnaast kan het zo zijn dat preventiekosten, dit zijn kosten te voorkoming van de schade, gedekt zijn.

Bij bedrijfsmatig gebruik wordt vaak een instrumentenverzekering afgesloten. Met name wanneer het bedrijf veel instrumenten en / of apparatuur heeft.

Vergelijk instrumentenverzekeringen

Voordat je een instrumentenverzekering af gaat sluiten is het verstandig om goed de premies en de polisvoorwaardenvan verschillende instrumentenverzekeringen te vergelijken . Polisvoorwaarden zijn niet voor iedereen makkelijk te lezen. Een goede vergelijking van instrumentverzekeringen kan lastig zijn. Want niet alleen de premie, maar ook de hoogte van het eigen risico en de verzekerde bedragen zijn van belang bij de uiteindelijke keuze voor een instrumentenverzekering. Vergelijk instrumentenverzekeringen dan ook niet alleen op de hoogte van de premie want dan kun je wel eens bedrogen uitkomen. De goedkoopste instrumentenverzekering is niet altijd de beste!