Bromfietsverzekering – Veelgestelde vragen bromfietsverzekering

Veelgestelde vragen bromfietsverzekering

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de bromfietsverzekering.

Welke voertuigen vallen onder een bromfietsverzekering?

De bromfietsverzekering is een verzekering die afgesloten kan worden voor diverse voertuigen. Bromfietsverzekering is een verzamelnaam voor een verzekering die kan worden afgesloten voor alle kentekenplichtige voertuigen onder de 50 CC.

Voertuigen
Voertuigen die verzekerd kunnen worden met de bromfietsverzekering zijn onder meer de bromfiets, scooter en snorfiets.

Is een bromfietsverzekering verplicht?

In Nederland ben je verplicht om een bromfietsverzekering met WA-dekking af te sluiten. Je bent dan verzekerd tegen schade die je met je bromfiets aan anderen toebrengt. Meer uitgebreide dekkingen zijn de Beperkt Casco dekking en de Allrisk dekking.

Is mijn bromfiets verzekerd tegen diefstal?

Of uw bromfietsverzekering ook dekking biedt tegen diefstal hangt af van de dekkingsvorm die u heeft gekozen. De Beperkt Casco dekking en de Allrisk dekking bieden vrijwel altijd dekking tegen diefstal. Vaak worden er wel eisen gesteld, bijvoorbeeld aan het slot voor de bromfiets.

Krijg ik het bij een schade alle kosten vergoed?

Of u de gehele schade vergoed krijgt hangt af of de schadegebeurtenis gedekt is onder uw polisvoorwaarden én van het eigen risico dat (niet) is opgenomen in uw polisvoorwaarden. Meestal is een eigen risico van toepassing, dat bedrag betaalt u zelf bij een schade.

Kan ik mijn verzekering stopzetten als mijn bromfiets kapot is?

Wanneer je bromfiets kapot is kan je niet zomaar je bromfietsverzekering stopzetten. Je bromfiets staat namelijk nog geregistreerd op jouw naam bij het RDW, daarmee ben je verplicht een verzekering te hebben. Je kunt de bromfietsverzekering alleen stopzetten wanneer je de bromfiets tussentijds laat schorsen bij het RDW. Meer informatie: bromfietsverzekering stopzetten bij kapotte bromfiets.

Is de bromfietsverzekering geldig als mijn kinderen op de bromfiets rijden?

Veel verzekeraars bieden wel dekking voor schade met de bromfiets die door kinderen wordt veroorzaakt. Let op, vaak stellen zij wel de eis dat het kind op de polis vermeld staat als extra bestuurder. Is dit niet het geval dan heeft dit mogelijk consequenties voor de uitkering van het schadebedrag.

Is mijn bromfietsverzekering geldig als ik mijn voertuig opvoer?

Bromfietsen mogen maximaal 45 kilometer per uur rijden. Wanneer je je bromfiets (of andere voertuig) dusdanig opvoert dat hij harder kan rijden dan kan dit consequenties hebben voor de dekking en dus de uitkering van het schadebedrag. Het is zelfs zo dat wanneer je met je opgevoerde voertuig schade aan een ander veroorzaakt de schade op jou verhaald kan worden.